Πολιτική

Απάντηση Αβραμόπουλου σε ερώτηση Παπαδημούλη για τη συνθήκη Δουβλίνου

550_334_409699.jpg

Απάντηση εκ μέρους της Κομισιόν, έδωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από σχετική ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δημοσιοποιώντας την πρόταση που υπάρχει για την ίδρυση Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο, επιβεβαιώνει την συζήτηση περί μεταρρύθμισης της Συνθήκης του Δουβλίνου. Χαρακτηριστικά σημειώνει πως «η Επιτροπή έχει καθορίσει, σε ανακοίνωση της 6ης Απριλίου 2016, τους διάφορους τρόπους για τη μετάβαση προς μια περισσότερο ανθρώπινη και αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, συμπεριλαμβανομένων επιλογών για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου».

Ο Ελληνας πρώην υπουργός συνεχίζει λέγοντας πως με βάση τις παρατηρήσεις που ελήφθησαν σχετικά με την παραπάνω ανακοίνωση «η Επιτροπή παρουσίασε, στις 4 Μαΐου 2016, την πρώτη δέσμη προτάσεων για μια ριζική μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου», ενώ σημειώνει πως αυτή η δέσμη μέτρων αποσκοπεί στην οικοδόμηση ενός «δίκαιου και βιώσιμου κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή του προς την Κομισιόν και επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του Δ. Αβραμόπουλου, καθώς και του Προέδρου της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιούνκερ, είχε ζητήσει πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της μεταρρύθμισης της Συνθήκης του Δουβλίνου καθώς και την κατεύθυνση των προτεινόμενων αλλαγών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top