Ελλάδα

Απελάσεις-εξπρές για πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σε απελάσεις-εξπρές προσφύγων και μεταναστών προχωρούν πλέον οι αρχές σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, το βράδυ της Τρίτης αναχώρησαν από το λιμάνι της Χίου 22 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» για την Καβάλα. Οι μετανάστες, οι οποίοι ήταν δεμένοι με χειροπέδες ανά δύο ή τρεις, θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο και εν συνεχεία θα απελαθούν στην Τουρκία.

Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις αστυνομικές διευθύνσεις είναι να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους προσφύγων και μεταναστών και να στέλνονται σε προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, απ’ όπου και θα απελαύνονται με την πάγια διαδικασία. 

Σε ό,τι αφορά στους 22 που έφυγαν από τη Χίο για την Καβάλα πρόκειται -όπως εξήγησε στέλεχος της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου- για πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά στο νησί, στους χώρους φιλοξενίας της ΒΙΑΛ, της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, με την ίδια διαδικασία θα αντιμετωπίζονται στο εξής όσοι εμπλέκονται σε κάθε είδους επεισόδια μέσα στους καταυλισμούς και στις περιπτώσεις αυτές, τυχόν αιτήματα ασύλου που έχουν υποβληθεί δεν θα λαμβάνονται υπόψη και στην ουσία θα ακυρώνονται με έκτακτη διοικητική διαδικασία.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top