Ελλάδα

Απίστευτη κομπίνα από φαρμακοποιό και τέσσερις γιατρούς προκάλεσε ζημία δεκάδων χιλιάδων ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Ένας 53χρονος φαρμακοποιός συνελήφθη ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
 
Όπως ανακοινώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, σε βάρος του φαρμακοποιού σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα, για νοθεία τροφίμων, για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, καθώς και για ψευδή βεβαίωση κατά εξακολούθηση μετά χρήσεως και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
 
Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, εν αγνοία των ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσαν τον ΑΜΚΑ τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα.
 
Στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο συλληφθέντα, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του, σε περιοχή της Αττικής και αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ.
 
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έρευνες στο φαρμακείο του συλληφθέντος και σε δύο αποθήκες, για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια από τον ΕΟΦ.
 
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.695 κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας (μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν στους πίνακες των ναρκωτικών ουσιών).
 
Βρέθηκαν, επίσης, 48 συσκευασίες φαρμάκων, τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεση τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, 1.200 ιατρικές συνταγές, οκτώ ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και 12 βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.
Αξία
 
Η συνολική αξία των παραπάνω φαρμάκων, εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.
 
Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), τον ΕΟΦ και τον ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top