Ελλάδα

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Επιχείρηση περιμένει αποζημίωση επί 17 χρόνια!

EC2651399C1E692652C49CBB198D2F18.jpg

Πρόκειται για διένεξη ανάμεσα στο δημόσιο και επιχειρηματία ο οποίος δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο πριν από χρόνια – του επιδικάστηκε μάλιστα και αποζημίωση ύψους 260 χιλιάδων ευρώ- από το ελληνικό δημόσιο, όμως η δικαστική διαδρομή της υπόθεσης δεν έχει ακόμα λήξει

Επί σειρά ετών, 17 προς το παρόν, σέρνεται στα δικαστήρια υπόθεση αποζημίωσης επιχειρηματία από το ελληνικό δημόσιο, ενώ με νέα απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας στέλνει το θέμα – και πάλι- προς κρίση στο Διοικητικό Εφετείο απ’ όπου η όποια απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε τρία και τέσσερα χρόνια.

Πρόκειται για διένεξη
ανάμεσα στο δημόσιο και επιχειρηματία ο οποίος δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο πριν από χρόνια – του επιδικάστηκε μάλιστα και αποζημίωση ύψους 260 χιλιάδων ευρώ- από το ελληνικό δημόσιο, όμως η δικαστική διαδρομή της υπόθεσης δεν έχει ακόμα λήξει. Αιτία, η άσκηση ενδίκων μέσων από το δημόσιο που έφθασε την υπόθεση ως το
Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πως έχουν τα πράγματα. Πρόκειται για υπόθεση που χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Τότε επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο διάδικος σε αυτές τις δίκες, είχαν εισάγει και διαθέσει στην αγορά προϊόντα προερχόμενα από επεξεργασμένη κάνναβη (μπλουζάκια, παπούτσια και λοιπά).

Η εισαγωγή τους
είχε προκαλέσει αντιδράσεις, είχε συγκληθεί διυπουργική επιτροπή και είχαν διαταχθεί εκτεταμένοι έλεγχοι από το υπουργείο Δημόσιας Τάξεως με συλλήψεις και ποινικέ διώξεις από την πλευρά των εισαγγελικών αρχών.

Όμως μεταγενέστερη απόφαση από το Γενικό Χημείο του Κράτους που ξεκαθάρισε πως τα προϊόντα αυτά δεν περιείχαν παρά μικρή ποσότητα κάνναβης και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούσε να απομονωθεί, άλλαξε την πορεία της υπόθεσης. Τα δικαστήρια αθώωσαν τους υπευθύνους των καταστημάτων και τέθηκε το θέμα της καταβολής αποζημίωσης τους από το κράτος.

Το Διοικητικό Εφετείο είχε
δικαιώσει, τον εν λόγω επιχειρηματία για την υπόθεση του οποίου εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ και του είχε αναγνωρίσει και αποζημίωση.

Το δημόσιο προσέφυγε όμως και το ανώτατο δικαστήριο εξέδωσε απόφαση στέλνοντας και πάλι το θέμα προς κρίση στα διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να διευκρινιστεί ποια κρατικά όργανα φέρουν την ευθύνη και πρέπει να αποζημιώσουν τον θιγόμενο από τις αποφάσεις τους πολίτη. Κι όλα αυτά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Προς το παρόν….

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top