Πολιτική

Από την 1η Ιουνίου η εφαρμογή των νέων εισοδηματικών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ

550_334_454317.jpg

Δεν θα περικοπεί το ΕΚΑΣ για την περίοδο έως και την 1η Ιουνίου, καθώς από τότε εφαρμόζονται τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους, σύμφωνα με την τροπολογία την οποία κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ανέφερε ότι η διάταξη κατατέθηκε μετά από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι δεν θα αναζητηθεί η επιστροφή του ΕΚΑΣ, αντίθετα με την πρακτική που είχε ακολουθηθεί τα προηγούμενα έτη.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα ποσά για την εφαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων θα αναπροσαρμόζονται κάθε έτος, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα γίνεται το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, προκειμένου το ΕΚΑΣ να μην χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους σε μη δικαιούχους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η σωρευτική εξοικονόμηση για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων, προβλέπεται να ανέλθει μεταξύ 2016-2017 σε 570 εκατ. ευρώ, μεταξύ 2016-2018 σε 808 εκατ. ευρώ και 2016-2019 853 εκατ. ευρώ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top