Πολιτική

Από τις 27 Ιουνίου μεταφέρεται στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής

XRYSHAYGH1-735x459.jpg

Την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, από τις 27 Ιουνίου ,ανακοίνωσε και επίσημα η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη.

Η πρόεδρος ανέφερε πως υπήρξε θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Στο θέμα παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας ο οποίος ανεφέρθηκε στη συνάντηση που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, με τον πρόεδρο του Βουλής κάνοντας λόγο για άμεση παρέμβαση. «Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας ,πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών. Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση. Εγώ θα εκφράσω μια ευχή. Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων», είπε ο κ. Μιχαλόλιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια η πρόεδρος έδωσε ημερομηνίες για νέες συνεδρίασεις οι οποίες θα γίνουν τόσο στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όσο και στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Κατάθεση με.. δόσεις

Ο γραμματέας της έδρας διάβασε τα πρακτικά από,την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού Ανδρέα Μπιαγκή η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και έμεινε στη… μέση λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και πάλι, σχεδόν μετά από 5 μήνες, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ και συνέχισε την κατάθεση του απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τη βραδιά της δολοφονίας.

Στο εδώλιο αυτή τη φορά δυο κατηγορούμενοι , αφού ο δεύτερος ήρθε με καθυστέρηση.

Ο μάρτυρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά αλλά και στη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε το τραύμα του. Νωρίτερα , όπως είπε, είχε δει «δυο άτομα να συμπλέκονται και άλλους δυο, τρεις να παρενοχλούν τον ψηλό άνδρα, να τον τραβούν και να τον σπρώχνουν».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top