Διεθνή

Από υπερβολική δόση Fentanyl πέθανε ο Πρινς

2177351ECE4971FA9E6D5284CCE331A4.jpg

Ατύχημα ήταν ο θάνατος του διάσημου καλλιτέχνη.

Από υπερβολική δόση του ισχυρού οπιώδους αναλγητικού Fentanyl πέθανε ο διάσημος αμερικανός τραγουδιστής Πρινς, όπως ανακοίνωσαν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του.

Στην ανακοίνωσή της, η ιατροδικαστική υπηρεσία της Μινεσότα, πατρίδας του καλλιτέχνη, αναφέρει ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ατύχημα.

Οι Αρχές είχαν εξ αρχής σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας ή δολοφονίας, αντίθετα, το σενάριο της υπερβολικής δόσης αναλγητικών φαρμάκων είχε αναφερθεί μόλις λίγες ώρες μετά τον θάνατο του, την 21η Απριλίου σε προάστιο της Μινεάπολης.

«Ο εκλιπών είχε καταναλώσει από μόνος του Fentanyl» επισημαίνεται στην έκθεση. Ως αιτία θανάτου καθορίζεται ως «τοξικότητα από Fentanyl», το οποίο ελήφθη από λάθος.

Το Fentanyl είναι ένα άκρως εθιστικό οπιοειδές, πολύ ισχυρότερο από την μορφίνη. Δίνεται μόνο με ιατρική συνταγή και συνήθως χορηγείται σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιους πόνους, συχνά μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.

Τα αίτια που οδήγησαν τον Πρινς να αρχίσει να παίρνει ισχυρά αναλγητικά δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί, κυκλοφορούν ωστόσο πολλές φήμες.

Ορισμένοι ιστότοποι έγραψαν για μια πολυετή ασθένεια, ενώ η τραγουδίστρια Sheila E., που συνεργάστηκε με τον θρυλικό τραγουδιστή, εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η συσσώρευση τόσων επαγγελματικών υποχρεώσεων και συναυλιών του καλλιτέχνη τον είχε καταβάλει σωματικά.

Ο καλλιτέχνης υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γοφό το 2010.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top