Διεθνή

Αποδοκίμασαν με σφυρίγματα τον Ματέο Ρέντσι

renzi1-735x459.jpg

Mέλη της εμπορικής ένωσης Confcommercio αποδοκίμασαν με σφυρίγματα σήμερα το πρωί τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι κατά την παρέμβασή του σε ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη στο Μιλάνο.

«Σφυρίξτε, αν θέλετε, αλλά εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι τα 80 ευρώ το μήνα που η κυβέρνηση έδωσε στους χαμηλόμισθους δεν είναι μια προεκλογική ελεημοσύνη, αλλά ουσιαστική βοήθεια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Το ότι επρόκειτο για μέτρο που δεν σας άρεσε, το ξέραμε εδώ και καιρό, αλλά διεκδικώ δυναμικά το ότι είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης υπέρ ανθρώπων που κερδίζουν λιγότερο από 1.500 ευρώ τον μήνα. Σφυρίξτε, αλλά θεωρώ ότι η πολιτική πρέπει να γίνεται με π κεφαλαίο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Παράλληλα, ο Ρέντσι έκανε γνωστό πως το 2017 δεν πρόκειται να αποφασιστεί αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Ο πρόεδρος της Confcommercio Κάρλο Σανγκάλι, από τη μεριά του, τόνισε ότι «η οικονομική ανάκαμψη δεν διαθέτει την αναγκαία δυναμική» και πως «κατά τους τελευταίους 12 μήνες τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας της χώρας χαρακτηρίσθηκαν από αβεβαιότητα, καθώς δεν διαπιστώθηκε η αλλαγή που επιβάλλεται να γίνει και η καθοριστική ώθηση που πρέπει να δοθεί στον ρυθμό ανάπτυξης».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top