Οικονομία

Απώλειες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου: Πιέσεις σε τράπεζες-κατασκευαστικές, «βουτιά» για την easyJet

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι βρετανικές μετοχές, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης καθώς η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit την περασμένη εβδομάδα βύθισε τη Βρετανία σε πολιτική αβεβαιότητα, πλήττοντας τις μετοχές των βρετανικών τραπεζών, των κατασκευαστικών εταιρείων και της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους easyJet.

Στις 11:23 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης των blue-chip FTSE 100 σημείωσε πτώση κατά 1,1% στις 6.071,19 μονάδες, με το δείκτη των εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250 να υποχωρεί κατά 3%.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν μίλησε σήμερα για πρώτη φορά δημόσια για το δημοψήφισμα, λέγοντας, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές, ότι η βρετανική οικονομία παραμένει ισχυρή.

Η μετοχή της easyJet σημείωσε νωρίτερα πτώση μεγαλύτερη του 16%, ενώ αναμένεται να καταγράψει την χειρότερη ημερήσια πτώση της από τον Ιανουάριο του 2011, μετά την προειδοποίησή της για τα κέρδη τρίτου τριμήνου, επικαλούμενη τις αβέβαιες προοπτικές λόγω της ψήφου υπέρ του Brexit. Η ανταγωνίστριά της IAG, που είναι η εταιρία λειτουργίας της British Airways, υποχώρησε κατά 9,2% μετά την υποβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της από την Goldman Sachs σε “neutral”.

Ανάμεσα στις χρηματοοικονομικές μετοχές, πιέσεις δέχονταν η Royal Bank of Scotland (RBS) και η Barclays, σημείωνοντας πτώση 12,2% και 9,6% αντίστοιχα, εξαιτίας μια σειράς υποβαθμίσεων της σύστασης μετοχών από χρηματιστηριακές εταιρίες και την αντίστοιχη πτωτική αναθεώρηση της σύστασης της JP Morgan για όλες τις βρετανικές εγχώριες τράπεζες.

Οι κατασκευαστικές εταιρίες επίσης σημείωναν πτώση, με τις Taylor Wimpey, Persimmon, Barratt Developments και Berkeley Group να υποχωρούν μεταξύ 7,4% και 10,8%.

Στον αντίποδα, ενισχυμένες ήταν οι εταιρίες εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων Fresnillo και Randgold Resources, σημειώνοντας κέρδη 6,2%και 5,5% αντίστοιχα, καθώς διατηρείται η ζήτηση για επενδύσεις που θεωρούνται ‘ασφαλή καταφύγια’.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top