Πολιτική

Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη

550_334_506947.jpg

«Η ΝΔ ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται από όπου μπορεί», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την αντίδραση της ΝΔ στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, σχετικά με την κινητοποίηση του «Παραιτηθείτε», απόψεις που, κατά το Μαξίμου, είναι προσωπικές.

Οι ίδιοι κύκλοι, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παραπέμπουν επίσης στη δήλωση που έκανε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης και σημειώνουν ότι το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο υπουργός Περιβάλλοντας τόνισε ότι «προφανώς δεν ταιριάζει σε εμάς ούτε η λογική των απαγορεύσεων ούτε πολύ περισσότερο η χρήση κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι σε αυτούς που ελευθέρα διαδηλώνουν και εκφράζουν τις απόψεις τους».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ερωτηθείς εάν κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «παραιτηθείτε», είπε πως «προστατεύονται οι διαδηλώσεις, προστατεύεται κάθε εκδήλωση που κινείται στο πλαίσιο της δημοκρατικής τάξης».

Νωρίτερα, η ΝΔ έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας, καλώντας τον υπουργό Παιδείας να παραιτηθεί, με τον Νίκο Φίλη αν απαντά ότι «δεν θα κάνω δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου».

Ο Φίλης απαντά στη ΝΔ που τον καλεί να παραιτηθεί

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top