Ελλάδα

Αρχαιοκάπηλος με… σιδερόφρακτη χασισοφυτεία στον Ορχομενό!

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

«Πάγωσε» ένας 47χρονος όταν αντίκρισε αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιβαδειάς να χτυπούν την πόρτα του σπιτιού του στον Ορχομενό. Οι πληροφορίες που είχαν μιλούσαν για καλλιέργεια χασισοφυτείας, που πράγματι βρέθηκε… σιδερόφρακτη, αλλά ο δράστης είχε στην κατοχή του και αρχαία αντικείμενα άγνωστης προέλευσης!

Η φυτεία ήταν κρυμμένη σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αποθήκης του σπιτιού, μέσα σε ένα πλέγμα από… σίδερα. Οι αστυνομικοί ξερίζωσαν 44 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,20 ως 0,90 εκατοστών, ενώ στο σπίτι βρήκαν 165 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων και διάφορα φυσίγγια. 

Τα σημαντικά ευρήματα, όμως, ήταν 25 μικύλλα και σκυφίδια των Αρχαϊκών χρόνων, ακέραια ή σε θραύσματα, δυο τμήματα κεφαλών από γυναικεία εδώλια των Αρχαϊκών ή πρώιμων Κλασικών χρόνων, ένας ακέραιος μικρός λύχνος, μια οινοχόη με γραπτή διακόσμηση σε ζώνες, ένα άβαφο μόνωτο αγγείο και μία αχιβάδα! Όλα παραδόθηκαν σε υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για να εκτιμηθούν και να χρονολογηθούν.

Ο 47χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί πυροτεχνικών ειδών.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top