Διεθνή

Αρνητικό μήνυμα για Ρέντσι από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία

italy2.medium.jpg

Δεν φαίνεται να ευνοεί την κεντροαριστερά του Ματέο Ρέντσι ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής οι προβολές εκλογικού αποτελέσματος των μεγαλύτερων εταιριών δημοσκοπήσεων.

Στο Μιλάνο πρόκειται να αναμετρηθούν, στο δεύτερο γύρο, ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Μπέπε Σάλα με τον κεντροδεξιό Στέφανο Παρίζι. Η διαφορά τους, σύμφωνα με τις προβολές, είναι περίπου πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Στο Τορίνο διατηρεί, προς στιγμήν, μικρό προβάδισμα ο απερχόμενος κεντροαριστερός δήμαρχος Πιέρο Φασσίνο, έναντι της υποψήφιας των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο.

Στην πόλη της Νάπολης περνά με άνεση στον δεύτερο γύρο ο απερχόμενος αριστερός δήμαρχος Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ενώ ακολουθεί – με διαφορά η οποία υπολογίζεται στις είκοσι ποσοστιαίες μονάδες – ο κεντροδεξιός Τζάνι Λετιέρι.

Στην Μπολόνια, ο επίσης απερχόμενος δήμαρχος Βιρτζίνιο Μέρολα, του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τις προβολές εκλογικού αποτελέσματος θα εξασφαλίσει τελικώς το 37,7% των ψήφων και στις 19 Ιουνίου θα διασταυρώσει το ξίφος του με την υποψήφια της Λέγκα Λουτσία Μποργκοντζόνι. Πολλοί αναλυτές, όμως, είχαν προχωρήσει στην πρόβλεψη ότι ο Μέρολα θα μπορούσε να επανεκλεγεί, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, ήδη από τον πρώτο γύρο.

Στη Ρώμη, τέλος, το όλο σκηνικό χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη αβεβαιότητα: θεωρείται σαφές ότι η μεγάλη νικήτρια της εκλογικής αυτής βραδιάς είναι η υποψήφια των Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι, με περίπου το 37% των ψήφων. Σε ό,τι αφορά όμως τον έτερο υποψήφιο του δεύτερου γύρου, οι μέχρι τώρα προβολές δεν προσφέρουν μια σαφή απάντηση: ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Τζακέτι εκτιμάται ότι συγκεντρώνει το 22,1% των ψήφων, ενώ η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με το δίκτυο La 7, έχει έως τώρα οριακό προβάδισμα, με το 22,8% των προτιμήσεων.

Για την διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης εικόνας θα πρέπει, κατά συνέπεια, να ολοκληρωθεί πρώτα η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων της Αιώνιας Πόλης.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top