Οικονομία

Αρνητικό το ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σαν τους παλιούς… παπατζήδες παίζουν την ελληνική αγορά, τα hedge Funds. Χθες πουλούσαν στο + 5% και με αρκετά κομμάτια και σήμερα που έχουν εξαφανιστεί οι «αβανταδόροι» (αγοραστές) το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.

Βεβαίως, η υποχώρηση αποτελεί μια λελογισμένη κίνηση, ωστόσο προβληματίζει η επιφύλαξη καθώς όλοι περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις των Βρετανών ψηφοφόρων. Η αγορά μόλις που έχει διακινήσει 10,5 εκατ. ευρώ και κινείται με οριακή πτώση, ύστερα βεβαίως από ένα διήμερο έκρηξης. Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν μια ημέρα πριν το δημοψήφισμα για την έξοδο ή όχι της Βρετανίας να κινηθούν επιφυλακτικά. Εξάλλου, υπάρχει μια σοβαρή επιφύλαξη σχετικά με την Ελλάδα. Ότι σε μια περίπτωση brexit, η ελληνική πλευρά θα θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί ορισμένα θέματα. Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή αναφορά του επικεφαλής του ESM K. Regling ότι, η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός συμφώνησε για το πλεόνασαμ του 3,5%. Οι ξένοι θέλουν να δουν πρώτα τα αποτελέσματα και ύστερα να ακούσουν και την αντίδραση της Ευρώπης – η οποία για πολλούς θα είναι μια σταδιακή αλλαγή στην πολιτική της λιτότητας. 

Πτώση 0,39% 

Στις 606,82 μονάδες με πτώση 0,33% κινείται ο Γενικός Δείκτης, ενώ πτώση 0,27% καταγράφει ο Δείκτης FTSE25. Mε πτώση 1,53% η Εθνική Τράπεζα στα 0,258 ευρώ. Αμετάβλητη η Eurobank στα 0,845 ευρώ. Πτώση 1,38% για την Αlpha Bank στα 2,16 ευρώ. Με πτώση 0,45% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,219 ευρώ. Με κέρδη 0,29% ο ΟΠΑΠ στα 6,87 ευρώ. Κέρδη 0,83% ο ΟΤΕ στα 8,47 ευρώ. Αμετάβλητη η ΔΕΗ στα 2,93 ευρώ. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top