Ελλάδα

Ασκήσεις του Στρατού από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο

550_334_511662.jpg

Ευρείας κλίμακας εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έβρος

Εκπαίδευση στην εκτέλεση καταστροφών γεφυρών – δρόμων και βολές πληρωμάτων αρμάτων, περιελάμβανε μεταξύ άλλων το επιχειρησιακό τετραήμερο των μονάδων της 50ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στην περιοχή του Έβρου (Σουφλί).

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εντάσσονταν επίσης, η τοποθέτηση εκρηκτικών και η ναρκοθέτηση – εκκαθάριση ναρκών ποταμού.

Την ίδια ώρα, στο νότιο Έβρο πραγματοποιήθηκε τετραήμερο βολών βαρέων όπλων Πεζικού – όλμων, πολυβόλων, και αντιαρματικών των σχηματισμών και μονάδων της ΧΙΙ μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού.

Αεροπορία Στρατού

Ευρείας κλίμακας εκπαιδευτικές δραστηριότητες τμημάτων των ειδικών δυνάμεων σε συνεργασία με τα μεταφορικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού εκτυλίχθηκαν ημέρα και νύχτα σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.
Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, αερομεταφορά των τμημάτων και την προσβολή εχθρικών θέσεων.

Διεθνής άσκηση στο FIR της Λευκωσίας

Με την πυραυλάκατο ″Κρυσταλλίδης″, 1 αεροσκάφος C-130 της 356ης μοίρας τακτικών Μεταφορών και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31ΜΕΕΔ), συμμετείχαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας «Αργοναύτης 16», η οποία διεξήχθη 30 – 31 Μαΐου, στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κύπρου εντός του FIR Λευκωσίας υπό το γενικό συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση των συμμετεχόντων στις διαδικασίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας κατά την διάρκεια επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων και έρευνας – διάσωσης.

Κατά την διεξαγωγή της άσκησης η 31ΜΕΕΔ εκτέλεσε ρίψη με αλεξίπτωτο, λέμβου και προσωπικού διάσωσης ναυαγών, καθώς και ρίψη φωτιστικών βολίδων για την υποβοήθηση των πλωτών μέσων στην έρευνα περιοχής, από αεροσκάφος C-130.

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης με δυνάμεις και μέσα η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία, και η Ουγγαρία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top