Ελλάδα

Αττική: 56 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται το τελευταίο 24ωρο όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αττικής, καθώς εκδηλώθηκαν τουλάχιστον 56 πυρκαγιές σε δασικές περιοχές, γεγονός που δεν αποκλείεται να οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

Οι εστίες φωτιάς αντιμετωπίστηκαν σε αρχικό στάδιο, ενώ οι πυρκαγιές στη Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα βρίσκονται σε ύφεση, παρ’ ότι δρουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Καντήλι της Νέας Περάμου Αττικής, στις 13:05 την Τρίτη, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο, 7 υδροφόρες ΟΤΑ, 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη. 

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δάσος στο Παλαιοχώρι – Παλαιοκούνδουρα στα Μέγαρα Αττικής, στις 15:30 επίσης την Τρίτη, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 8 οχήματα ΟΤΑ, 1 ελικόπτερο και 8 αεροσκάφη. 

Η Πυροσβεστική, λόγω και των ισχυρών ανέμων, υπενθυμίζεται στους πολίτες τα εξής:
1. να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.
2. να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.
3. να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

map-tue-14.gif

Για σήμερα Τρίτη, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι οι περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή πιθανότητα πυρκαγιάς, βάσει των καιρικών συνθηκών που επικρατούν είναι τα Χανιά στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, ο νομός Λακωνίας, ο νομός Κορινθίας, η Δυτική Αττική, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα και η Φωκίδα.

map-wed-14.gif

Για αύριο Τετάρτη (15/6), η ένταση των ανέμων πέφτει και ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς περιορίζεται στα Χανιά, στη Λακωνία, στα Κύθηρα, την Κορινθία και την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top