Διεθνή

Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που συνεχίζονται

3933FFAFAE62A4E9DB95B4498AC89D42.jpg

Η δυνατή βροχή και οι άνεμοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια και την Τασμανία.

Τρεις άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι πέθαναν στην Αυστραλία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες που πλημμύρισαν τα ποτάμια, ξερίζωσαν δέντρα και «ξεσήκωσαν» τις παραλίες κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας.

Η δυνατή βροχή και οι άνεμοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια και την Τασμανία. Ειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδοθεί σε πολλά κράτη αλλά η βόρεια Τασμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με  τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών. 

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στο Σίδνεϊ ανάγκασαν την εκκένωση πολλών σπιτιών που βρίσκονται δίπλα στην ακτή και τα οποία τώρα κινδυνεύουν από κατάρρευση. Επίσης οι καταιγίδες στη Νέα Νότια Ουαλία προκάλεσαν διακοπή ρεύματος σε 86.000 σπίτια μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Τη Δευτέρα το πρωί, το σώμα ενός άνδρα βρέθηκε στον ποταμό Κόττερ κοντά στην Καμπέρα. Η αστυνομία είπε επίσης ότι μια 37χρονη πιάστηκε στα νερά της πλημμύρας σε ένα ποτάμι.

Οι δύτες της αστυνομίας έχουν επίσης ανακτήσει τα πτώματα δύο ανδρών των οποίων τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top