Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο-θρύλος με μεγάλη ιστορία βγαίνει σε δημοπρασία

astoansmdaaf1.jpg

Μπορεί η εικονιζόμενη Aston Martin να είναι καλυμμένη κάτω από στρώματα σκόνης, η μηχανή της να έχει πια «σκουριάσει» και να μην  την έχει οδηγήσει κανείς εδώ και δεκαετίες, στη δημοπρασία όμως που θα βγει εκτιμάται πως θα πιάσει πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ.

Η πρότυπη Aston Martin DB2, με πινακίδα UMC 65, δεν παίρνει καν μπροστά καθώς έχει αφεθεί στην τύχη της, παρατημένη σε έναν κήπο.

Διατηρεί ωστόσο ακόμα ένας μέρος της αίγλης που είχε πριν από 67 χρόνια, περιμένοντας να «πάρει φωτιά» στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, το 1949. Τότε είχε βρεθεί στην 7η θέση και στην 3η στην κατηγορία του.

Ακολούθησε η συμμετοχή του στην 24ωρη κούρσα του Spa και στην πλούσια ιστορία του περιλαμβάνονται πολλοί αγώνες πριν καταλήξει παρατημένο σε ένα κήπο και στη συνέχεια κλαπεί.

Παρά την τωρινή κακή κατάστασή του έπαιξε κάποτε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία της εταιρείας και βγαίνει για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα προς πώληση.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 24 του μήνα μαζί με άλλα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα όπως μια Bentley ζωγραφισμένη από τον άνδρα που σχεδίασε το εξώφυλλο του δίσκου Sgt Pepper των Beatles.

Όποιος αγοράσει την Aston Martin DB2 θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να πληρώσει ακόμα περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για την επισκευή του.

astoansmdaaf9.jpgastoansmdaaf8.jpgastoansmdaaf7.jpgastoansmdaaf6.jpgastoansmdaaf5.jpgastoansmdaaf4.jpgastoansmdaaf3.jpgastoansmdaaf1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top