Διεθνή

Αυξάνονται οι ελπίδες στη μάχη με τη μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Κύπρου

78E7163C55E57DEB7D89A26539408860.jpg

Ελπίζουμε να θέσουμε υπό έλεγχο σήμερα τη φωτιά δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης.

Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται στην Κύπρο η μάχη με τις φλόγες, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του νησιού, η οποία έχει κάψει περισσότερα από 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το τελευταίο 24ωρο έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια κατάσβεσης, χάρη και στη συμβολή των εναέριων μέσων, ενώ πολλές μικρές εστίες βρίσκονται πλέον σε ύφεση.

Όπως μεταδίδει το κρατικό Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πιο ανησυχητικό μέτωπο φαίνεται πως είναι στην περιοχή της Ασίνου, όπου οι φλόγες απειλούν οι κοινότητες Καννάβια και Αγία Ειρήνη.

Αντίθετα, υπό μερικό έλεγχο φέρεται να είναι η φωτιά στο μέτωπο Κούρδαλι – Σπήλια.

Ελπίζουμε να θέσουμε υπό έλεγχο σήμερα τη φωτιά δήλωσε το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης, μιλώντας στην κρατική ραδιοτηλεόραση ΡΙΚ.

Στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμμετέχουν περισσότερα από 15 αεροσκάφη και ελικόπτερα από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Πρόταση για αποστολή βοήθειας έγινε και από την Τουρκία, Ωστόσο, σύμφωνα με το ΡΙΚ, η Άγκυρα δεν έχει απαντήσει στη φυσική προϋπόθεση που έθεσε Λευκωσία τα τουρκικά αεροσκάφη να υπαχθούν στον κεντρικό επιχειρησιακό έλεγχο των κυπριακών Αρχών.

Δύο δασοπυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους όταν το βυτιοφόρο όπου επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό βάθους 20 μέτρων τη Δευτέρα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top