Ελλάδα

Αυξημένη η τουριστική κίνηση τον Μάιο στη Ρόδο

palati_edited.jpg

Σε ιδιαιτέρως καλά επίπεδα εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η τουριστική περίοδος θα είναι αρκετά καλή με ευνόητες θετικές συνέπειες στη τοπική οικονομία.

Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το αεροδρόμιο «Διαγόρας» για τον Μάιο σύμφωνα με τα οποία η συνολική τουριστική κίνηση του μήνα ήταν αυξημένη σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, σε ποσοστό 3,2% που μεταφράζεται σε μία διαφορά της τάξης των 7.000 τουριστών.

Από την καταγραφή των στοιχείων προκύπτει ότι με τις πτήσεις τσάρτερ έφθασαν το Μάιο στη Ρόδο 233.599 άτομα έναντι 226.338 το Μάιο του 2015, με το μήνα να κλείνει με θετικό πρόσημο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κίνηση από τη Ρωσία σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 75% καθώς έφτασαν στη Ρόδο 16.598 τουρίστες έναντι 9.482 τουριστών το Μάιο του 2015.

Την πρώτη θέση στις αφίξεις κατέλαβαν οι Γερμανοί τουρίστες, την δεύτερη οι ‘Αγγλοι, την τρίτη θέση οι Σουηδοί, την τέταρτη οι Ρώσοι και την Πέμπτη οι Γάλλοι

Αντίθετα στο νησί της Κω η κίνηση τον Μάιο ήταν μειωμένη κατά 21,6% γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι το 2016 θα είναι μια κακή χρονιά για το νησί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top