Πολιτική

Β.Λεβέντης: Επιμένω σε οικουμενική για να έλθει η ανάπτυξη

550_334_440820.jpg

«Αυτό που προέχει σήμερα είναι να έλθει η ανάπτυξη, γι΄ αυτό επιμένω για οικουμενική κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, προσερχόμενος στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ο Βασίλης Λεβέντης πρόσθεσε ότι «όσο βλέπουν οι ξένοι επενδυτές μία κυβέρνηση με 153 έδρες, με μια Κατριβάνου να μην ψηφίζει, με μία Βαγενά να την ψάχνουν στους διαδρόμους να ψηφίσει και 5 με 6 άλλους βουλευτές να κλαίνε που ψηφίζουν, δεν θα έλθει κουνούπι επενδυτών».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «αν θέλουν να έλθουν επενδύσεις, να κάνουμε μία κυβέρνηση με όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ, που δεν πιστεύουν στην Ευρώπη και να σταματήσει ο Αλέξης Τσίπρας να λέει ότι θα μπορέσει μόνος του».
 
Σε αυτό το σημείο ο Βασίλης Λεβέντης πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί μόνος του, διότι ζούμε σε μία εποχή που χρειάζεται και ο τελευταίος».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι «τα είπα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα περί σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης», διότι όπως εξήγησε, «το συμφέρον της χώρας απαιτεί να παραμερίσουμε τις διαφορές και να λυθούν τα προβλήματα της κοινωνίας».

Στο μεταξύ, με αφορμή την παρουσία του σε συνέδριο συνταξιούχων που πραγματοποιείται στην Πάτρα, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «στηρίζω τους συνταξιούχους να παίρνουν ακέραιες τις συντάξεις τους, αλλά πρέπει και εδώ να κόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων, όπως γίνεται στην Αυστραλία».

Όπως είπε, «όσοι συνταξιούχοι έχουν πάνω από 3.000 μηνιαίο εισόδημα από τόκους και ενοίκια να μην παίρνουν τις συντάξεις τους και με αυτά τα λεφτά να δίνουμε μεγαλύτερο ποσό επιδόματος ή σύνταξης σε μονογονεϊκές μάνες, σε αναπήρους, και σε πολυτέκνους».
 
Ακόμη ανέφερε ότι «έχουμε 330.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν τρεις κύριες συντάξεις» και πρότεινε «να συγχωνευθούν σε μία, που δεν θα υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ».

Επίσης είπε ότι «έχουμε 1.200.000 συνταξιούχους δύο κύριων ταμείων» και διατύπωσε την πρόταση πως «και σε αυτές τις περιπτώσεις οι συντάξεις θα πρέπει να συγχωνευθούν σε μία, των 1.500 ευρώ».

Όπως ανέφερε σχετικά με τις προτάσεις του, «θα πρέπει πληρώσουν την θυσία οι έχοντες και οι κατέχοντες και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την σύνταξη των 1.000 ευρώ».

Σε αυτό το σημείο ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έκοψε το ΕΚΑΣ από μια ηλικιωμένη που παίρνει σύνταξη 600 ευρώ», προσθέτοντας ότι «καλά τους είπε ο Σόιμπλε ότι εσείς που αυξήσατε τον ΦΠΑ στα νησιά, κάνατε ανοησίες». Όπως πρόσθεσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι την αύξηση του ΦΠΑ την υπέδειξαν οι ξένοι, αλλά οι ξένοι ζητούν μόνο το πλεόνασμα».

Σε αυτό το σημείο συμπλήρωσε ότι «οι ξένοι θέτουν στόχους, ενώ τους φόρους τους έβαλε η κυβέρνηση, όπως τους έβαζε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά επειδή δεν μπορούν να πουν στην κοινωνία, ότι εμείς βάλαμε τους φόρους, λένε ότι ο Σόιμπλε μας λέει να βάλουμε φόρους».

Στο μεταξύ με αφορμή την παρουσία του στην Πάτρα, ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Καλαμάτα λέγοντας πως «κάποιοι είπαν ότι εγώ μίλησα άσχημα για την παραλία της Καλαμάτας» και πρόσθεσε:

«Παραποίησαν τα όσα δήλωσα στην προ τριμήνου επίσκεψή μου στην Καλαμάτα. Ο δήμαρχος μου είχε πει, ότι δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ τα τελευταία 50 χρόνια στην παραλία και υπάρχει ένα κατεστημένο που την υπερεκμεταλλεύεται, με αποτέλεσμα η εικόνα της να μην είναι η πρέπουσα.

Εγώ έκανα μια μνεία, ότι χρειάζεται να κοπεί ένα κονδύλι για να γίνει ανάπλαση της παραλίας σε όλα τα επίπεδα, διότι είναι η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας και δεν μπορεί να την έχουμε σε ένα εγκαταλελειμμένο κλίμα.

Όμως ένα κατεστημένο δεξιών και Συριζαίων εστράφη εναντίον μου. Θα καταγγείλω αυτό το κατεστημένο, που αντί το ίδιο να σεβαστεί το λαό, πάνε να συνεχίσουν μια παραδοσιακή απραξία και να μην γίνεται τίποτα στην Καλαμάτα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top