Πολιτική

Βαλς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα

sdfgv.jpg

«Ήρθα να σε συναντήσω Αλέξη με ένα μήνυμα. Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας, της ελληνικής κυβέρνησης. Πριν ένα χρόνο κάποιοι φαντάζονταν ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Εμείς είχαμε βαρύνουσα άποψη γιατί πιστεύουμε ότι η Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν μια άλλη Ευρώπη που εμείς δεν οραματιζόμαστε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

«Η επόμενη δόση θα χορηγηθεί πολύ σύντομα και θα βρεθεί σύντομα λύση για το χρέος της Ελλάδας» επεσήμανε και είπε ότι «αρχίζει νέα σελίδα για την Ελλάδα». Μάλιστα έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες τονίζοντας: «Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα». «Μεταφέρω στην Ελλάδα μήνυμα εμπιστοσύνης» είπε ακόμη.

Έκανε λόγο για θαρραλέες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση και επεσήμανε ότι οι Έλληνες μπορούν να υπολογίζουν στη φιλία της Γαλλίας.

Για την μεταναστευτική κρίση αναφέρθηκε στην ελληνική φιλοξενία και είπε ότι στόχος είναι να τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. «Να τηρήσουν όλοι τις δεσμεύσεις τους», επεσήμανε. «Χαιρετίζουμε τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό. Αποτίω φόρο τιμής στους κατοίκους των ελληνικών νησιών», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top