Οικονομία

Barclays: Το Brexit… θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Θετικό αντίκτυπο σε βάθος χρόνου θα έχει για τη λίρα ένα πιθανό Brexit, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Barclays, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα υποστεί σοβαρές αναταράξεις. 

Οι αναλυτές της μεγάλης τράπεζας εκτιμούν ότι μετά το αρχικό σοκ, η βρετανική οικονομία θα προσαρμοστεί και θα αντεπεξέλθει. Στον αντίποδα, η Ευρώπη δείχνει απροετοίμαστη, ενώ θα επηρεαστούν σημαντικά τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία, οι οποίες θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα. 

Η Barclays προειδοποιεί για ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πόλιτικών της, με απρόβλεπτες συνέπειες και εξελίξεις. Το γεγονός αυτό θα ενδυνάμωνε τη λίρα έναντι του ευρώ και θα ενίσχυε την εσωτερική αγορά της Βρετανίας. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής των αναλυτών της τράπεζας, Μάρβιν Μπαρθ, οι συνέπειες του Brexit θα ήταν σημαντικότερες για την υπόλοιπη Ευρώπη και λιγότερες για την ίδια τη Βρετανία.

Όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, μετά από το δημοψήφισμα και καθώς η προσοχή στρέφεται στην απειλή για τη νομισματική ένωση, «η Βρετανία αρχίζει να μοιάζει με ένα ασφαλές καταφύγιο, μέσα στην Ευρώπη». Όπως αναφέρεται, το ευρώ θα ενισχυθεί έναντι της λίρας μόνο το πρώτο τρίμηνο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία. «Η ψηφοφορία στη Βρετανία αφορά στο μέλλον της Ευρώπης», καταλήγει η Barclays.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top