Πολιτική

Βενιζέλος: Δεν θεραπεύεται νομικά το θέμα με τις εξωχώριες εταιρείες

550_334_358504.jpg

Ως «ύποπτη διευκόλυνση» χαρακτήρισε τη σχετική διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «υπάρχει θέμα και δεν θεραπεύεται νομικά» καθώς, εφόσον η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ακόμα και μία μόνο ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore.

Δεν έκρυψε τη διαφοροποίησή του από τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να εκπροσωπεί το Κέντρο, τον κατ’ εξοχήν προοδευτικό χώρο από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

«Όταν λες Κεντροαριστερά αφήνεις χώρο σε αυτούς που λένε ‘’είμαι κεντροδεξιός”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι μεταρρυθμιστική, αν δεν εγγυηθούμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη ,δεν υπάρχει άλλος που να τις εκφράσει πιο αυθεντικά δήλωσε σχολιάζοντας τις αναφορές της επικεφαλής της παράταξης για ξεπούλημα των δημόσιων συγκοινωνιών.

«Οι δηλώσεις έγιναν σε ένα συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον Σκάι.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑΡ διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ηγεσία του υπό εκκόλαψη νέου πόλου, γιατί όπως είπε «αν το ήθελα θα το είχε κάνει επαναδιεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «μπήκαμε σε ένα διηνεκές μνημόνιο χωρίς τέλος, θα έχουμε μέτρα και το 2018, και μετά το πρόγραμμα, χωρίς δάνειο (…) ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα η κοινωνία δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις των 17 μηνών διαπραγμάτευσης» σημείωσε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση.

Πρόσθεσε ακόμη, πως «είναι ψευτοταξική ανάλυση το ‘’εκφράζω τους μη προνομιούχους” και όπως τόνισε «η εξαφάνιση μεσαίων στρωμάτων συνιστά πρόβλημα για τη δημοκρατία, καθώς χάνεται η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top