Πολιτική

Βερναρδάκης: Δεν υπάρχουν χιλιάδες πλαστά πτυχία στο δημόσιο – Αδικαιολόγητος θόρυβος

4A8D583CCFC16D4C88B67E506AFA8C4A.jpg

«Μόνο 493 την τελευταία τετραετία»

Τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες, που θέλουν οι κάτοχοι πλαστών πτυχίων και δικαιολογητικών στο δημόσιο να ανέρχονται σε χιλιάδες, διέψευσε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χαρακτηρίζοντας τον θόρυβο που προκλήθηκε πρόσφατα «αδικαιολόγητο».

Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, οι υπάλληλοι του δημοσίου, που έχουν εντοπιστεί με πλαστά δικαιολογητικά και στους οποίους επιβλήθηκε ανάκληση του διορισμού τους, είναι συνολικά 493 την τελευταία τετραετία, αριθμός που αντιστοιχεί όπως ισχυρίστηκε σε ποσοστό 0,08% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα,
σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης από τους ελέγχους των υπηρεσιών εντοπίστηκαν:

– 46 το 2013
– 243 το 2014
– 156 το 2015 και
– 48 έως τα τέλη Απριλίου του 2016

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε την ανάγκη διεξοδικών ελέγχων στο δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι συνεχίζουν να γίνονται εντατικά και εξαγγέλλοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία ψηφιακών οργανογραμμάτων στο δημόσιο και ψηφιακού υπηρεσιακού φακέλου.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε εξετάσεις για να αποκτήσουν νόμιμο τίτλο σπουδών υπάλληλοι με πλαστά πτυχία.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top