Διεθνή

Βίντεο με την επίθεση καρχαρία σε δύτη

exo.png

Ένας νεαρός δύτης στη δυτική Αυστραλία ήταν σε κυνήγι για σκουμπρί, την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας 2,5 μέτρων μήκους υφαλοκαρχαρίας τού επιτέθηκε και «ασφάλισε» τα δόντια του πάνω του.

Ο 19χρονος Brad Vale κατέγραψε την τρομακτική επίθεση σε βίντεο όταν έκανε κατάδυση ανοικτά του Coral Bar, στη βορειοδυτική Αυστραλία. Μιλώντας για την περιπέτειά του, είπε ότι είδε τον «θυμωμένο» καρχαρία να κάνει κύκλους γύρω του και σε λίγα δευτερόλεπτα βούτηξε στο νερό, όπως αναφέρει το Perth Now. «Ήρθε λίγο κοντά και στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη στροφή. Όταν τον ακούμπησα, κοίταξα κάτω και ήδη με είχε αρπάξει. Πήγα στην επιφάνεια για να στοχεύσω σε αυτόν αλλά δεν είχα καν το χρόνο να το κάνω. Έβαλε στόχο το στομάχι μου και προσπάθησα να τον χτυπήσω αλλά με άφησε πολύ γρήγορα» αναφέρει ο ίδιος. Στο βίντεο που τράβηξε με την Go Pro κάμερά του φαίνεται η επίθεσή του καρχαρία και η αγωνιώδης προσπάθεια του δύτη να απελευθερωθεί και να βγει στην επιφάνεια του νερού.

shark02-735x413.jpg

Ο νεαρός είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη επίθεση από καρχαρία που είχε από τη μέρα που ξεκίνησε τις καταδύσεις και του προκάλεσε σώος. Ευτυχώς καταφερε να ξεφύγει σώος μόνο με μερικά τρυπήματα στη στολή του. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι φίλοι του έχουν δει αρκετές φορές καρχαρίες αλλά στις καταδύσεις είναι αρκετά σπάνιο να σε πλησιάσει κάποιος. Τρεις από τους φίλους του ήταν επίσης μέσα στο νερό εκείνη τη στιγμή που έγινε το περιστατικό αλλά δεν έγινε στόχος από τον καρχαρία. Σίγουρα την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεκτικός και ίσως δεν το ακουμπήσει όπως έκανε αυτή τη φορά.

shark01-735x413.jpg

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης…

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top