Ελλάδα

Βίντεο: Μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε, για να αποφευχθούν τα χειρότερα στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, η φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στο χώρο της Σούδας ξεκίνησε υπό μορφή διαμαρτυρίας από Ιρακινό υπήκοο, που συμμετείχε σε ομάδα διαμαρτυρόμενων μεταναστών, σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας και τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική μιάμιση ώρα αργότερα. Με την επέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας (διμοιρία ΜΑΤ), της Πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων που κινδύνεψαν τα σπίτια τους, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Κατά τις προσπαθειες κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης στο πόδι, ενώ τα γυναικόπαιδα που διέμεναν στο χώρο απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια των ομάδων που βρίσκονται στην περιοχή.

Από τη φωτιά καταστράφηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό δύο σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των ΜΚΟ, γραφεία και βοηθητικοί χώροι, ενώ οι υπαίτιοι της πυρκαγιάς αναμένεται να συλληφθούν.

fire%207.jpg

fire%206.jpg

fire%205.jpg

fire%204.jpg

fire%203.jpg

fire%202.jpg

fire%201.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top