Ελλάδα

Βίντεο: Ο πρώτος Αφγανικός γάμος στη Χίο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μάρτυρες ενός ασυνήθιστου για τα ελληνικά έθιμα τελετουργικού, έγιναν όσοι το μεσημέρι της Παρασκευής έτυχε να περάσουν από το Κάστρο της Χίου. Λίγα μέτρα μακρύτερα από τον καταυλισμό της Σούδας, εκεί όπου την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν τα γνωστά έκτροπα, δύο νέοι από το Αφγανιστάν αποφάσισαν να ενώσουν τη ζωή τους.

Η Majik και ο Nahid που έφθασαν στη Χίο τον Απρίλιο, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, παρουσία πλήθους ομοεθνών τους αλλά και στελεχών διάφορων ανθρωπιστικών οργανισμών, αποφάσισαν να παντρευτούν σε έναν τόπο που όπως εξήγησαν τους αγκάλιασε και τους προσέφερε απλόχερα αγάπη και ανθρωπιά.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η νύφη με καλυμμένο το πρόσωπο βγήκε έξω από το αυτοκίνητο, εκεί όπου την περίμενε ο Nahid και ο αδερφός του ο Τζεβίντ.

Το ζευγάρι, μέσα από τελετουργικό που θύμιζε περισσότερο πολιτικό γάμο ευρωπαϊκού κράτους, αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης με τον αδερφό του Nahid, τον Τζεβίντ να ευχαριστεί προσκεκλυμένους αλλά και περαστικούς που έδωσαν το «παρών» στη γαμήλια τελετή.

dsc_0629.jpg

Το ζευγάρι αφού πρώτα υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα, αντάλλαξε τις βέρες ενώ μικρά παιδιά με κρατώντας δίσκους με λουλούδια έραναν τους νεόνυμφους.

Πηγή: politischios.gr

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top