Ελλάδα

Πορεία Πακιστανών στη Θήβα που καταγγέλλουν «νέα Μανωλάδα»

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Πορεία στους δρόμους της Θήβας και συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία πραγματοποίησαν μέλη της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του ΚΕΡΦΑ απαιτώντας να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των εργατών γης στην ευρύτερη περιοχή ενώ κάνουν λόγο για «νέα Μανωλάδα».

Η Πακιστανική κοινότητα καταγγέλλει άγριες συνθήκες εκμετάλλευσης και βάρβαρη συμπεριφορά στους εργάτες γης με αφορμή στο πρόσφατα εργατικό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στα Βάγια Βοιωτίας.

«Θέλουμε κανόνες, νόμους, σεβασμό, πλήρη δικαιώματα γιατί είμαστε άνθρωποι, εργάτες και θέλουμε ο εργάτης να έχει σεβασμό», ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του lamiastar.gr ένας από τους Πακιστανούς εργάτες που συμμετείχαν στην πορεία και στο συλλαλητήριο.

«Νέα Μανωλάδα δεν θα ανεχτούμε και όσοι νομίζουν ότι θα εκμεταλλεύονται με τέτοιο βάρβαρο τρόπο να το ξεχάσουν. Αυτά ούτε στη Μανωλάδα πέρασαν, δεν θα περάσουν ούτε και εδώ. Είναι δυνατό να συνεχίσουν αυτές οι συνθήκες εργασίες στη Θήβα; Με 5 ακόμη και με 2 ευρώ μεροκάματο για 12 ώρες δουλειάς και να τους στοιβάζουν μέσα σε καρότσες και να τους πετάνε σαν τα σκυλιά;» αναρωτήθηκε εκπρόσωπος του ΚΕΕΡΦΑ που συμμετείχε, επίσης, στην πορεία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «βάρβαρη πράξη» το τροχαίο που συνέβη την περασμένη Παρασκευή με τους στοιβαγμένους εργάτες σε καρότσα αγροτικού μηχανήματος. «Δεν είναι δυνατό να στοιβάζονται σαν τα ζώα εργάτες σε καρότσα, να οδηγούν με τρελές ταχύτητες και να τραυματίζονται μαζικά», προσέθεσε.

Οπως ανέφεραν οι διαδηλωτές, στο εργατικό, αγροτικό τροχαίο της Παρασκευής από την ανατροπή της καρότσας οι εργάτες βρέθηκαν σε κανάλι με αποτέλεσμα 20 από αυτούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, αρκετοί με σπασμένα πόδια.

Το ΚΕΕΡΦΑ, τέλος, απαιτεί την παρέμβαση της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση όλων των εργατών γης για να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top