Διεθνή

Βίντεο στην Κίνα δείχνει τη δημόσια ταπείνωση τραπεζοϋπαλλήλων

7605DAAFA2B21209E27D89D25FD0F991.jpg

Οργή έχει προκαλέσει στην Κίνα η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει υπαλλήλους μίας τράπεζας να τιμωρούνται δημόσια επειδή είχαν κακές επιδόσεις σε εκπαιδευτικό σεμινάριο. «Ετοιμάστε τους πισινούς σας», ακούγεται να λέει ο εκπαιδευτής.

Οργή έχει προκαλέσει στην Κίνα η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει υπαλλήλους μίας τράπεζας να τιμωρούνται δημόσια επειδή είχαν κακές επιδόσεις σε εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Το επίμαχο υλικό, που αναρτήθηκε online από επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, εικονίζει έναν εκπαιδευτή να ρωτά τους υπαλλήλους εάν υπερέβησαν εαυτόν στο σεμινάριο.

Οι υπάλληλοι δίνουν απαντήσεις όπως «δεν ξεπέρασα τον εαυτό μου», ή «δεν είχα συντονισμό με την ομάδα μου» ή «δεν είχα θάρρος».

Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτής ακούγεται να λέει «ετοιμάστε τους πισινούς σας» και τους χτυπά με ένα αντικείμενο που μοιάζει με ραβδί.

Υπάρχουν μάλιστα δημοσιεύματα που τον θέλουν στη συνέχεια να τους κόβει τα μαλλιά.

Δύο στελέχη της εν λόγω τράπεζας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το BBC, ο εκπαιδευτής εξέδωσε απολογία στην οποία υποστηρίζει ότι τα χτυπήματα είναι ένα εκπαιδευτικό μοντέλο που χρησιμοποιεί για χρόνια, με δική του πρωτοβουλία, κι όχι μετά από παρότρυνση τραπεζικών στελεχών.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει πληθώρα οργισμένων αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top