Πολιτική

Βίτσας: Να ακολουθηθεί μια πολιτική περισσότερης κοινωνικής Ευρώπης

VITDASA.jpg

Την ανάγκη «να ακολουθηθεί μια πολιτική περισσότερης Ευρώπης, και περισσότερης κοινωνικής Ευρώπης», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «αν σκληρύνει -το πεδίο εντός της Ευρώπης που αλλάζει- στο επίπεδο της λιτότητας, της κυριαρχίας, των αντιδημοκρατικών θεσμών, αυτό δεν θα είναι στα υπέρ της Ευρώπης, θα είναι στα υπέρ των ακροδεξιών δυνάμεων, οι οποίες βγήκαν πρωί-πρωί και βάζουν ζήτημα αντιστροφής».

«Αυτό που έχει ανεβάσει τον ευρωσκεπτικισμό και ακροδεξιές δυνάμεις», εξήγησε, «είναι ότι επικυριαρχούν κοινωνικά συμφέροντα τα οποία αφήνουν όχι μόνο απλώς ολόκληρες χώρες, αλλά ολόκληρα κοινωνικά στρώματα και σε μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, έξω από το μοίρασμα της πίτας».

«Διαμορφώνεται μια Ευρώπη των ειδικών. Αλίμονο αν αφήσουμε την πολιτική και την κοινωνική ζωή στα χέρια των ειδικών. Δεν έχω πρόβλημα με τους τεχνοκράτες, το θέμα είναι ότι δεν κάνουν πολιτική», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η έξοδος της Μ.Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή ένωση θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη, όπως θα επηρεάσει και τη Μ. Βρετανία» και τόνισε: «Είναι λάθος το ερώτημα αυτό να συνδέεται με την Ελλάδα, άλλωστε είμαστε πλέον σε μια διαδικασία που έχει φύγει τελείως από το τραπέζι η λέξη exit για την Ελλάδα».

Τέλος, παρατήρησε ότι μόνο η ενωμένη Ευρώπη -και όχι κάποιο κράτος μεμονωμένα από την Ευρώπη- θα μπορούσε να παίξει έναν σοβαρό ρόλο στην παγκόσμια κίνηση και στην παγκόσμια οικονομία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top