Πολιτική

«Βόμβα» Θεοδωράκη για offshore και τηλεοπτικές άδειες

theodorakis.jpg

«Η κυβέρνηση αυτή πριμοδοτεί τις Offshore. Έχει αδυναμία στις offshore. Ξέρετε ότι μια τέτοια εταιρεία μπορεί να έρθει και να πάρει άδεια για κανάλι; Επιτρέπουν σε υπό σύσταση εταιρείες ακόμα και από χώρες που δεν συνεργάζονται! Η διάταξη είναι ξεκάθαρη: Από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Εμείς ούτε Offshore έχουμε, ούτε σε λίστες είμαστε. Ξέρω πως κανείς μέσα στο κόμμα μου δεν έχει κάτι τέτοιο. Κανείς από τους δέκα βουλευτές του Ποταμιού σήμερα δεν έχει σχέση με offshore και λίστες ή λεφτά στο εξωτερικό» τόνισε και πρόσθεσε: «Λάθος το ότι ψηφίσαμε την πρώτη διάταξη και αναλαμβάνω την ευθύνη προσωπικά εγώ. Στη συνέχεια εμείς κάναμε μια τροπολογία με την οποία ζητούσαμε να μην έχει αναδρομική ισχύει ο νόμος και αν πιαστεί κάποιος με μια τέτοια εταιρεία να μην την γλιτώσει».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως: «Έπρεπε να διαβάσουμε σε 15 ώρες 7.500 σελίδες και να ψηφίσουμε. Είναι κακή η όλη διαδικασία. Κακή για τον κοινοβουλευτισμό. Είναι πιθανό και αύριο να διαβάσουμε πως ψηφίσαμε κάτι που δεν έπρεπε να ψηφίσουμε» και συμπλήρωσε: «Όλη η τροπολογία για τις offshore θα καταπέσει στα δικαστήρια. Εμείς την ψηφίσαμε για να δείξουμε το λάθος της κυβέρνησης.  Εμείς στη βουλή δώσαμε τη μάχη. Δεν φυγομαχήσαμε. Έπρεπε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να παραδεχθεί πως έκανε λάθος. Δεν κατανοώ γιατί έφυγε η κ. Γεννηματά. Δεν καταλαβαίνω γιατί έφυγε η ΝΔ. Σε μια τόσο μεγάλη μάχη».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top