Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Τα ΜΜΕ υμνούν τον «σοφό» Τραμπ

49D1636EC3E92A0CE946BCF0F1EEF7C6.jpg

«Ο Τραμπ θα κάνει πράξη το Yankee Go Home (Αμερικανέ φύγε), και αυτή θα είναι η μέρα της επανένωσης (με τη Νότια Κορέα)»

Ύμνους προς τον Ντόναλντ Τραμπ αναπέμπουν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, μετά τις δηλώσεις του ότι ως πρόεδρος προτίθεται να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και να αποσύρει, μετά από δεκαετίες, τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε ότι ως πρόεδρος οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε πιθανή εμφύλια σύρραξη Πγκιονγιάνγκ – Σεούλ.

Το κρατικό κανάλι δήλωσε ότι ο Τραμπ «είναι ένας υποψήφιος που βλέπει μακριά» και επιδεικνύει σοφία. «Ο Τραμπ θα κάνει πράξη το Yankee Go Home (Αμερικανέ φύγε), και αυτή θα είναι η μέρα της επανένωσης (με τη Νότια Κορέα)» ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος.

«Το ότι δηλώνει ότι δεν θα εμπλακεί σε μια σύγκρουση με τη Νότια Κορέα είναι πολύ ευτυχές από πλευράς Βόρειας Κορέας» σχολίασε ο βορειοκορεάτης δημοσιογράφος.

Αντίθετα, τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ δεν επιφυλάσσουν τόσο καλή μεταχείριση για τη δημοκρατική υποψήφιο Χίλαρι Κλίντον, αποκαλώντας την «βαρετή».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top