Αυτοκίνητο

Βραβείο ποιότητας στην Kia

KiaSportage.jpg

Έχοντας βελτιώσει ραγδαία τα τελευταία χρόνια το σχεδιασμό, την ποιότητα και την τεχνολογία, η Kia Motors έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας του 2016 (Initial Quality Study) της JD Power ανάμεσα σε 33 μάρκες στις ΗΠΑ, κάτι που συνέβη πρώτη φορά στα 27χρόνια διεξαγωγής της έρευνας, για μια μη-premium μάρκα.

Το Sportage και το Soul οδήγησαν την Kia στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ τα Rio, Forte(Cee’d) και Sorento κατατάχθηκαν στην πρώτη τριάδα των αντίστοιχων κατηγοριών τους.

Καθώς οι πωλήσεις της Kia στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σταθερά τα τελευταία 4 χρόνια, ξεπερνώντας τις 600.000 μονάδες ετησίως, ενισχύουν την απόδοση της μάρκας στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας της J.D. Power. Μετά την είσοδό της για πρώτη φορά στις 10 καλύτερες μάρκες το 2013, η Kia κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κλάδο το 2015 (πίσω μόνο από την Porsche) ξεπερνώντας όλες τις μη-premium μάρκες στην Μελέτη Αρχικής Ποιότητας της JD Power.

Η ετήσια Μελέτη της JD Power (IQS) εδώ και 30 χρόνια αναλύει τις απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων σε 26 κατηγορίες. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αξιολογούν την οδηγική συμπεριφορά, τον κινητήρα και τις επιδόσεις, καθώς και ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αφορούν στην ποιότητα εντός των πρώτων 90 ημερών που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους.

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top