Ελλάδα

Βράβευση Μαρινάκη για την προσφορά στους πρόσφυγες

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ήταν ένας «αγώνας» διαφορετικός από τους άλλους. Ένας «αγώνας ζωής». Γι’ αυτό και η φήμη του ταξίδεψε πιο μακριά από κάθε άλλον που έχει δώσει ο Ολυμπιακός. Έκανε τον γύρο του κόσμου. «Χαιρετήθηκε» από τα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ του πλανήτη.

Ο λόγος για τον αγώνα ζωής που έδσωε ο Ολυμπιακός, ύστερα από επιθυμία του Προέδρου του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν άρχισε να γιγαντώνεται το προσφυγικό ζήτημα στη χώρα μας και δη το λιμάνι του Πειραιά.

Από τις 4 Μαρτίου και για περίπου δύο μήνες, έως ότου αναλάβει ο κρατικός μηχανισμός, ο Ολυμπιακός φρόντιζε ώστε να δέχονται τροφή αλλά και είδη ένδυσης, υπόδησης και διάφορα άλλα, οι πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στις Πύλες του λιμανιού του Πειραιά. Αρχικά οι ανάγκες για φαγητό άγγιζαν τις 1.300 μερίδες. Στην πορεία τριπλασιάστηκαν! Ο Ολυμπιακός ωστόσο ήταν εκεί, δίπλα σε όλους όσοι είχαν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους και αναζητούσαν μια… ηλιαχτίδα ελπίδας. Μετά από εβδομάδες προσφοράς (σ.σ.: στις πύλες του λιμανιού βρέθηκαν και παίκτες αλλά και μέλη της Διοίκησης του Θρύλου) οι μερίδες φαγητού ξεπέρασαν τις 70.000 ενώ τα ρούχα, τα εσώρουχα και τα διάφορα άλλα είδη ένδυσης καθώς και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά άγγιξαν τις 150.000!

Όλη αυτή η τιτάνια προσπάθεια και η πελώρια αγκαλιά αγάπης και ανθρωπιάς του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον Δήμο του Πειραιά ο οποίος δέχθηκε σημαντική βοήθεια εκείνες τις δύσκολες μέρες στο προσφυγικό ζήτημα. Γι’ αυτό λοιπόν ο Δήμος Πειραιά αλλά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών τίμησαν το απόγευμα της Πέμπτης (23/6) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά τον Διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το βραβείο εκ μέρους του Προέδρου του Θρύλου παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ» κ. Βασίλης Βασιλειάδης. Ως γνωστόν, ο κ. Βασιλειάδης ήταν ο συντονιστής της ανθρωπιστικής αυτής δράσης. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος κάθε μέρα οργάνωνε το κονβόι αγάπης που άρχιζε την πορεία του από το «Γ. Καραϊσκάκης» (σ.σ.: στις κουζίνες του μαγειρεύονταν το φαγητό) και κατέληγε στις πύλες του λιμανιού όπου περίμεναν με λαχτάρα οι πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος Πειραιάς, κ. Γιάννης Μώραλης, ήταν εκείνος που παρέδωσε το βραβείο για τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στα χέρια του κ. Βασίλη Βασιλειάδη. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο κ. Μώραλης, ανέφερε: «Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός που προσέφερε καθημερινά χιλιάδες μερίδες φαγητού. Έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξάλλου, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι και πρώτος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά και είναι πάντα αρωγός και προσφέρει στον Δήμο μας. Ο κ. Βασιλειάδης βοήθησε από την πλευρά του κάνοντας αρκετή δουλειά καθημερινά στη διανομή των τροφίμων, των ρούχων και των άλλων ειδών».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ, κ. Βασίλης Βασιλειάδης, τόνισε: «Εμείς δεν κάναμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να εκτελούμε τις οδηγίες του Προέδρου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Καθημερινά μαγειρεύαμε ζεστό, σαν σπιτικό, φαγητό που διανέμονταν οργανωμένα στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά. Χιλιάδες ήταν οι μερίδες φαγητού, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα παιχνίδια και διάφορα άλλα είδη που υπήρχαν στις αποθήκες μας και με χαρά προσφέρθηκαν στους ανθρώπους αυτούς που τα είχαν μεγάλη ανάγκη».  

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top