Διεθνή

Βρήκαν τον γιο τους νεκρό και αντί να καλέσουν γιατρό άρχισαν να προσεύχονται

fdsgh.jpg

Ο 15χρονος Alexandru Radita από τον Καναδά είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στο Κάλγκαρι τον Μάιο του 2013 και ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε ασιτία.

Οι γονείς του, που τον είχαν βρει νεκρό και προσευχήθηκαν για δύο ώρες πριν καλέσουν ασθενοφόρο (!), είπαν σε φίλους τους πως ο γιος τους «είχε πεθάνει και αναστηθεί από τον Θεό».

Ο 59χρονος πατέρας του Emil και η 53χρονη μητέρα του Rodica κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και η δίκη τους είναι σε εξέλιξη.

Η νεκροψία έδειξε πως το άτυχο αγόρι, που έπασχε από διαβήτη, πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονταν με ασιτία. Είχε τότε βάρος 17 κιλά.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της δίκης, ο Alexandru είχε απομακρυνθεί από το σπίτι του και τη φροντίδα του είχαν αναλάβει οι υπηρεσίες πρόνοιας για ένα χρόνο. Ωστόσο επέστρεψε στους γονείς του, οι οποίοι αρνούνταν να πιστέψουν πως είχε διαγνωστεί με διαβήτη, παρότι είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο νοσοκομείο.

«Η ιστορία της ζωής του, με όλα όσα υπέφερε και με τον πρόωρο θάνατό του απαιτεί μεγαλύτερη και πιο ανοιχτή ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις επαρχίες. Οι πιο ευάλωτοι πρέπει να προστατεύονται. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γλυκό του πρόσωπο και ήμουν τυχερή που τον δίδαξα, τον υποστήριξα και τον ενθάρρυνα όσο ήταν στο νηπιαγωγείο. Είναι απαλλαγμένος πια από αυτά που τον βασάνιζαν και αναπαύεται εν ειρήνη», έγραψε σε επιστολή της η δασκάλα του από το νηπιαγωγείο.

Όπως κατέθεσε γιατρός που εξέτασε τον αιφνίδιο θάνατο του Alexandru, οι γονείς του είχαν πάει στην εκκλησία στις 6 το απόγευμα και στις 8 που επέστρεψαν διαπίστωσαν πως ο γιος τους, που είχε μείνει στο σπίτι, δεν ανέπνεε. Έτσι προσευχήθηκαν για δύο ώρες και μετά κάλεσαν ασθενοφόρο, περίπου στις 10 το βράδυ. Πρόσθεσε πως όταν έφτασε εκεί, βρίσκονταν στο σπίτι πολλοί συγγενείς που επίσης προσεύχονταν.

Η κατάστασή του ήταν τόσο κακή που δεν είχε καθόλου μύες ή λίπος και τα δόντια του ήταν όλα χαλασμένα και όπως αποκάλυψε άλλος γιατρός, το αγόρι πέθανε από βακτηριακή σήψη.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top