Πολιτική

Βρούτσης: Αλλάξτε φορολογική πολιτική, αλλιώς θα καταρρεύσουμε όλοι

B4A1D360643A20C9162A08A65DF63050.jpg

«… Και πρώτοι εσείς με την ενεργοποίηση του κόφτη». Τι απάντησε στον Μάκη Μπαλαούρα ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αλλάξτε φορολογική πολιτική αλλιώς θα καταρρεύσουμε όλοι μαζί, και πρώτοι εσείς με την ενεργοποίηση του κόφτη» προειδοποίησε τη Δευτέρα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης

Σχολιάζοντας και την επίκαιρη επερώτηση 44 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με τη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης και την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια… Η ΝΔ αυτό επιβεβαίωσε σήμερα με την επερώτηση, το μεγάλο λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τα μεγάλα προεκλογικά ψέματα».

«Ζητήσαμε εμφατικά να μας πείτε πού είναι τα έσοδα που έλεγε ο Νικολούδης – πού είναι τα έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ και το λαθρεμπόριο καυσίμων… Δεν απαντήσατε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, και κινείται με πυξίδα το άγνωστο και στο φορολογικό πεδίο.

«Είναι συνειδητή επιλογή η αύξηση φόρων και η μείωση των προστίμων – είναι λάθος συνταγή» σημείωσε.

«Προειδοποιούμε ότι Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα βρεθούμε κοντά σε επικίνδυνα φαινόμενα απόκλισης από τους στόχους, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση να αλλάξετε πολιτική γιατί θα καταρρεύσουμε όλοι μαζί αλλά πρώτοι εσείς με ενεργοποίηση του κόφτη και νέα μέτρα» τόνισε.

Ο πρώην υπουργός απάντησε
και στις απαξιωτικές δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα για το κίνημα «Παραιτηθείτε». «Ειπώθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ (Μπαλαούρας) για τη μεθαυριανή συνάντηση διαμαρτυρίας ότι δεν έχει πολιτικό διακύβευμα. Απαντώ ότι υπάρχει πολιτικό διακύβευμα από δικηγόρους – μηχανικούς – γιατρούς – αγρότες που φορολογείτε με 38% και 27%. Για όλο αυτό κόσμο που τους βάζετε άδικα φόρους και θα οδηγήσουν σε εξόντωση τα πιο παραγωγικά κομμάτια της κοινωνίας» δήλωσε.

«Άρα και για τους εργαζόμενους υπάρχει πολιτικό διακύβευμα να βρεθούν την Τετάρτη στην πλατεία για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top