Πολιτική

Χ.Καστανίδης: Ρόλο καταλύτη στην εθνική συνεννόηση επιθυμεί ο Γ. Παπανδρέου

550_334_18014.jpg

«Ρόλο καταλύτη για την επίτευξη της εθνικής συνεννόησης με σκοπό τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση επιθυμεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών», τόνισε ο Χάρης Καστανίδης.

Αύριο στις 8.00 μ.μ. ο πρώην πρωθυπόυργός θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Παλάς» και με τη ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης ο υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσίασε τις πολιτικές θέσεις του κινήματος.

Η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική σκέψη και διαφορετικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, είπε ο κ. Καστανίδης και πρότεινε να υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση για πτυχές του τρίτου Μνημονίου, που είναι απίθανο να υλοποιηθούν, καθώς το μίγμα είναι «λανθασμένο», όπως σημείωσε.

Προϋπόθεση είναι μια ευρεία κοινοβουλευτική και πολιτική στήριξη, κι εδώ απαιτείται η εθνική συνεννόηση, η οποία είναι μια ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός, επισήμανε ο πρώην υπουργός.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν μόνοι τους, τότε πρέπει να τους προειδοποιήσουμε ότι οι εκλογές είναι πολύ σύντομα. Το ίδιο ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση: Εάν νομίζει ότι θα επανέλθει στην κυβέρνηση και θα επιχειρήσει μόνη της να εφαρμόσει μια ωφέλιμη λύση, έξω από αυτά που σήμερα ισχύουν για τη χώρα και τα αδιέξοδα, κάνει λάθος. Αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι στη μοναξιά τους μπορούν να δώσουν λύσεις», υπογράμμισε ο ίδιος  και προσέθεσε:

«Κατά τούτο θα είναι αποφασιστική η στάση του ΚΙΔΗΣΟ και του Γιώργου Παπανδρέου. Κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και προσπάθεια να τους πείσουμε όλους ότι θα πρέπει να κάνουμε το εθνικά επωφελές οι περισσότεροι μαζί».

Σχετικά με τον διάλογο για την Κεντροαριστερά, ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι από τις άλλες δυνάμεις «εγκλωβίστηκε σε έναν εκλεκτικισμό που οδήγησε σε μια πολύ κομψή διατύπωση αλληλοκατηγοριών μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη», αυτό δείχνει πως ορισμένοι σκέφτηκαν μάλλον «ευκαιριακά».

«Εμείς είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε μια συνεννόηση», επισήμανε, αλλά ταυτόχρονα παρατήρησε: «Θα περιμένουμε τους εκλεκτικιστές να συνειδητοποιήσουν ότι ο δρόμος είναι διαφορετικός, αλλά ξέρετε δεν περιμένουμε κανέναν. Δεν περιμένουμε κανέναν, δεν παρακαλούμε κανέναν. Η θέση μας είναι ότι θα πάμε σε πλήρη οργανωτική και πολιτική ανάπτυξη του ΚΙΔΗΣΟ, θα κριθούμε με τα δικά μας ψηφοδέλτια στις εθνικές εκλογές και εάν, βεβαίως, εν τω μεταξύ προκύψουν διαφορετικές συνθήκες για τη συνεννόηση θα ανακράξουμε, ευπρόσδεκτοι οι συνομιλητές μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top