Διεθνή

Χαμενέι: Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον αμερικανικό σατανά ή την κακή Βρετανία

971FD63D1374E159A969D58B8C92EDC7.jpg

«Η Αμερική έχει συνεχίσει την εχθρότητά της απέναντι στο Ιράν από την επανάσταση [του 1979] Είναι μεγάλο λάθος να εμπιστευόμαστε τη μοχθηρή Βρετανία και τον Μεγάλο Σατανά (σ.σ. εννοεί τις ΗΠΑ)», δήλωσε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας σε τοπικά ζητήματα με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο.

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Βρετανία σε θέματα της Μέσης Ανατολής, διαμήνυσε ο Ανώτατος Ηγέτης του περσικού κράτους, Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι.

Ο κ. Χαμένεϊ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζει τη συμφωνία του προηγούμενου καλοκαιριού για τη ρύθμιση του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, τη στιγμή που οι ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν αποσύρει το «πάγωμα» στις τραπεζικές σχέσεις, γεγονός που πλήττει την ιρανική οικονομία.

«Η Αμερική έχει συνεχίσει την εχθρότητά της απέναντι στο Ιράν από την επανάσταση [του 1979] Είναι μεγάλο λάθος να εμπιστευόμαστε τη μοχθηρή Βρετανία και τον Μεγάλο Σατανά (σ.σ. εννοεί τις ΗΠΑ)», δήλωσε ο κ. Χαμένεϊ, κατά τη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Δεν θα συνεργαστούμε με την Αμερική στην κρίση της περιοχής», είπε, προσθέτοντας ότι οι στόχοι της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή είναι απόλυτα αντίθετοι στους στόχους της Τεχεράνης.

Βασική αιτία πίσω από τη συνεχιζόμενη αναστολή στην τραπεζική συνεργασία είναι ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κατηγορούν το περσικό κράτος για παροχή στήριξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις και παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Χρησιμοποιούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την τρομοκρατία […] ως αφορμές για να αποφύγουν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους», είπε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top