Ελλάδα

Χανιά: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου

550_334_516550.jpg

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται στην περιοχή των Χανίων οι εργασίες της Μεγάλης και Αγίας Συνόδου των Ορθόδοξων εκκλησιών, ενώ έχουν επιστρατευθεί εκατοντάδες αστυνομικοί υπηρεσιών της ΕΛΑΣ από την Κρήτη και άλλες περιοχές, ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και μεγάλος αριθμός οχημάτων της αστυνομίας. Επίσης, συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών.

Η πρόσβαση στον χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας είναι εφικτή μόνο για όσους διαθέτουν τη σχετική διαπίστευση, ενώ η θαλάσσια περιοχή έχει «ασφαλιστεί» από σκάφη και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Ειδικός σχεδιασμός υπάρχει στα ξενοδοχεία όπου έχουν καταλύσει οι εκπρόσωποι των εκκλησιών καθώς και για τις μετακινήσεις τους, ενώ στην περιοχή του Κολυμβαρίου ισχύουν ειδικά μέτρα τροχαίας.

Στον χώρο υπάρχουν μονάδες του ΕΚΑΒ και ιατρικό προσωπικό, αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Για τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων έχουν ναυλωθεί 40 οχήματα τύπου ΒΑΝ.

Τις εργασίες της Συνόδου παρακολουθούν δεκάδες εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό που εισέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο από πύλη ελέγχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top