Πολιτική

Χαρίτσης: Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει

2381705.jpg

«Η απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου, μπορούν να αλλάξουν το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, έπειτα από 6 χρόνια», επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στα προγράμματα του ΕΣΠΑ λέγοντας ότι «σε σχέση με την απορροφητικότητα, τους προηγούμενους μήνες, έγινε μία πολύ εντατική προσπάθεια στο υπουργείο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου που έληξε στο τέλος τους 2015 και να καταφέρουμε να φέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη θέση απορροφητικότητας από τα 28 κράτη – μέλη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, από τη μία γιατί καταφέραμε σε μία δύσκολη, πολύ δυσμενή οικονομική συγκυρία να διοχετεύσουμε πραγματικούς πόρους στην οικονομία, να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα ενίσχυσης και από την άλλη, να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη άνεση τα προγράμματα της επόμενης περιόδου».

«Επειδή οι πόροι είναι πεπερασμένοι, πρέπει να δούμε πώς οι πόροι αυτοί θα πιάσουν τόπο, θα μπορέσουμε δηλαδή να πάμε σε εκείνες τις δραστηριότητες και εκείνες τις επενδύσεις που να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία».

Όσον αφορά στα πρώτα προγράμματα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ανέφερε ότι «έχουν γνωρίσει πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, γι’ αυτό αναγκαστήκαμε κιόλας τις τελευταίες μέρες να δώσουμε παρατάσεις στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Αυτό ίσως είναι ένα σήμα ότι το οικονομικό περιβάλλον συνολικά αρχίζει σταδιακά να αλλάζει».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top