Πολιτική

Χατζηδάκης: Έχουμε μείνει η μόνη μνημονιακή χώρα στην Ευρώπη

xatzidakis-656x410.jpg

Ιδιαίτερα επικίνδυνο, χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα απέμεινε η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν κατάφερε ακόμα να «βγει» από τα μνημόνια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» απέδωσε το γεγονός στο λανθασμένο μείγμα του προγράμματος διάσωσης σε συνδυασμό με τις λανθασμένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν από ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

«Έχουμε μείνει η μόνη μνημονιακή χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό μας καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους και αυξάνει τους κινδύνους για τη χώρα», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, με αφορμή την «επόμενη μέρα» του βρετανικού δημοψηφίσματος για την ΕΕ και τις επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία από το Brexit.

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, «η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, εν μέρει αποτελεί κάτι θετικό και κάτι αρνητικό. Θετικό καθώς, δεν θα αναφέρεται με αρνητικό τρόπο το όνομα της Ελλάδας στα πρωτοσέλιδα διεθνών εφημερίδων, αλλά και αρνητικό για γιατί θα θεωρείται από πολλούς πως η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο, ότι τα ζητήματα σε σχέση με ένα πιθανό Grexit έχουν σχεδόν διευθετηθεί».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top