Πολιτική

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τις εκλογές

xatzidakis2.medium.jpg

«Το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ανοικτό, η κυβέρνηση δεν γίνεται να τις αποφύγει», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι το αίτημα για εκλογές της ΝΔ δεν ήταν μία τακτική κίνηση και γι’ αυτό παραμένει στο τραπέζι.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν βγαίνει και έχει αποτέλεσμα «να σερνόμαστε στη ζώνη του ευρώ χωρίς ευρώ». Σημειώνει, πάντως, ότι από πέρυσι τα σενάρια του grexit μπήκαν στο συρτάρι.

Για τον εκλογικό νόμο αποδίδει την κίνηση της κυβέρνησης σε σκοπιμότητα και προσθέτει ότι η ΝΔ είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει ότι η ΝΔ δεν είναι το κόμμα των αλάθητων και ότι στο παρελθόν υπέκυψε στην γοητεία του λαϊκισμού.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει λύση, γιατί το πρόβλημα είναι στο DNA του.

Για τις συνεργασίες της ΝΔ με άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι και η Δράση, λέει ότι θα εξεταστούν μετά τις εκλογές. Για τις παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του και να υποστηρίζει το έργο του.

Όσον αφορά τα εργασιακά λέει ότι η ΝΔ είναι κατά της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, αλλά υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και προσθέτει ότι όσοι συμμετέχουν στον δημόσιο βίο, υπουργοί, βουλευτές, συνδικαλιστές κ.λπ., πρέπει να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα.

Δεν κρύβει την ανησυχία του για το πώς θα εξελιχθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ λέει ότι αν επικρατήσει το Brexit στο δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα βρεθεί μπροστά σε μία νέα κρίση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top