Διεθνή

Χεμίζοφ: Η Ρωσία δεν θα παραδώσει επιθετικά όπλα στο Ιράν

26F84DDE78E86132CB6253818B523FEC.jpg

Η Ρωσία δε θα παραδώσει στο Ιράν επιθετικά όπλα σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Ιράν, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής κοινοπραξίας Rostec, Σεργκέι Χεμίζοφ.

Η Ρωσία δε θα παραδώσει στο Ιράν επιθετικά όπλα όπως, άρματα μάχης και βομβαρδιαστικά αεροσκάφη, σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Ιράν, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής κοινοπραξίας Rostec, Σεργκέι Χεμίζοφ.

“Υπό τους περιορισμούς των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα διαθέσει στο Ιράν, μόνο όπλα που δεν συμπεριλαμβάνονται στην εφαρμογή των κυρώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αντιαεροπορικό σύστημα S-300. Δεν έχουμε ποτέ παραβιάσει διεθνείς συμφωνίες και δε θα το κάνουμε τώρα,” δήλωσε ο Χεμίζοφ στην εφημερίδα “Kommersant.”

Η Ρωσία και το Ιράν έχουν υπογράψει συμβόλαιο για την εξαγωγή του συστήματος S-300, ενώ η πρώτη αποστολή έχει ήδη γίνει. Η Μόσχα θα έχει εξάγει στο Ιράν συστήματα S-300 για τον εξοπλισμό τεσσάρων μεραρχιών, μέχρι το τέλος του 2016.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top