Διεθνή

Χιλιάδες διασώσεις μεταναστών σε ένα 24ωρο νότια της Σικελίας

ital1-735x459.jpg

Στο λιμάνι των Συρακουσών της Σικελίας έφτασε σήμερα εμπορικό πλοίο το οποίο μετέφερε 387 μετανάστες, προερχόμενους, κυρίως, από την υποσαχάρια Αφρική. Ανάμεσά τους υπάρχουν 57 γυναίκες και 7 παιδιά. Μέχρι σήμερα το βράδυ – λαμβάνοντας υπόψη μόνον το τελευταίο 24ωρο- θα έχουν φτάσει στην Κάτω Ιταλία πάνω από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες.

Παράλληλα, πλοίο του μη κυβερνητικού οργανισμού Γιατροί χωρίς Σύνορα εντόπισε και ανέσυρε νότια της Σικελίας πτώμα αφρικανού μετανάστη. Κατά τη χθεσινή ημέρα έλαβαν χώρα εννέα ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης, υπό τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Από την αρχή του 2014, έχουν χάσει την ζωή τους στα νερά της Μεσογείου πάνω από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες, όπως έχει κάνει γνωστό η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, η αστυνομία της Σικελίας συνέλαβε τέσσερις φερόμενους ως διακινητές ανθρώπων, οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν από δεκάδες μετανάστες, μετά την άφιξή τους στην Ιταλία. Ένας ακόμη Τυνήσιος φερόμενος ως διακινητής συνελήφθη στην Αουγκούστα της Σικελίας. Είχε δηλώσει στις ιταλικές αρχές ότι ήταν Σύρος υπήκοος, αλλά διαπιστώθηκε τελικά ότι είχε επαναπατρισθεί στην χώρα του, στην Τυνησία, ήδη πριν δυο χρόνια.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top