Ελλάδα

Χωρίς νερό στην Ολυμπία μέσα στον καύσωνα

papdadyt1.jpg

Σε συνθήκες που θυμίζουν την Ελλάδα του χθες, όταν το νερό δεν είχε «φτάσει» ακόμα στα σπίτι και οι νοικοκυρές κουβαλούσαν νερό από τις πηγές και τα πηγάδια για τις δουλειές και τη λάτρα του σπιτιού, ζουν το τελευταίο δεκαήμερο δεκαπέντε περίπου οικογένειες σε μια γειτονιά στο Φλόκα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Το πρόβλημα ταλαιπωρεί τους κατοίκους πολλά χρόνια, αλλά τις τελευταίες ημέρες, «ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η γειτονιά που αντιμετωπίζει το πρόβλημα υδροδότησης βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού και η εξήγηση που υπήρχε πάντα είναι πως, δεν «προλαβαίνει» να φτάσει το νερό στα «ψηλά» σημεία, καθώς καταναλώνεται από τους κατοίκους του κάτω τομέα. Οι κάτοικοι έκαναν υπομονή και ήλπιζαν ότι με την υδροδότηση από τον Ερύμανθο, το πρόβλημα θα λυθεί. Τι κι αν πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς ύδρευσης και το Τέλος Ερυμάνθου, το καλοκαίρι νερό… δεν έχουν.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, το πρόβλημα έχει ενταθεί, καθώς η γειτονιά μένει πολλές ώρες την ημέρα χωρίς νερό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν αγανακτήσει. Οι νοικοκυρές δεν έχουν νερό να μαγειρέψουν και να πλύνουν τα πιάτα, αποφεύγουν  να ανάψουν τον θερμοσίφωνα και να βάλουν πλυντήριο γιατί ενδεχόμενη διακοπή φοβούνται ότι μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και να «κάψει» τις συσκευές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπήκαν για να μπάνιο και βγήκαν… με τις σαπουνάδες.

Έτσι, κάθε φορά που οι βρύσες βγάζουν λίγο νερό, γεμίζουν άρον – άρον δοχεία και μπουκάλια για να μπορέσουν να κάνουν τις δουλειές τους τις ώρες που οι βρύσες έχουν «στερέψει», ή απευθύνονται σε γειτονικό σπίτι που βρίσκεται λίγο πιο ψηλά και υδρεύεται από το δίκτυο του Δρούβα, γεμίζοντας τους κουβάδες από εκεί… Για κήπο και καθαριότητα της αυλής, ούτε λόγος δεν γίνεται…

Κι αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα, η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο με την έλευση των ετεροδημοτών που κάθε χρόνο επισκέπτονται το χωριό για το καλοκαίρι.

papdadyt2.jpg

Καμία ενημέρωση

Οι κάτοικοι, δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο δεν υπάρχει νερό, καθώς – όπως λένε – μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση, ούτε για το πρόβλημα, ούτε για τις ώρες διακοπής, ώστε να προγραμματίζουν τις δουλειές τους.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα…»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Λινάρδος, ερωτηθείς από την εφημ. «Πατρίς», εξήγησε πως η υπηρεσία γνωρίζει το πρόβλημα που έχει προκύψει – όπως σημείωσε – τις τελευταίες ημέρες και τα τεχνικά συνεργεία βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος και την αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης της περιοχής. Ωστόσο, τόνισε την ανάγκη για λελογισμένη χρήση του νερού, σε όλα τα χωριά του δήμου, καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση μόνο για τις απαραίτητες και απόλυτα αναγκαίες κύριες χρήσεις, σημειώνοντας πως «…δεν επιτρέπεται ορισμένοι συμπολίτες μας, να μην έχουν νερό για τις απαραίτητες ανάγκες και κάποιοι άλλοι να ποτίζουν περιβόλια, κήπους και λουλούδια», κατέληξε ο κ. Λινάρδος.papdadyt1.jpgΠερισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top