Οικονομία

Χωρίς συμφωνία στο Ecofin για τον φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές

1927481.medium.jpg

Χωρίς να υπάρξει για άλλη μία φορά συμφωνία για τον φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (FTT ή φόρος Τόμπιν) ολοκληρώθηκε η συζήτηση των 28 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που μετείχαν στη συνεδρίαση, αρκετά κράτη-μέλη εξακολουθούν να έχουν επιφυλάξεις ως προς τη δομή του φόρου, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το 2013 ως έναν τρόπο ώστε να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία και να μετριαστεί το ανεύθυνο trading.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δώσει προθεσμία ως τα τέλη Ιουνίου για την επίτευξη συμφωνίας για την υιοθέτηση του φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών,

Συνεδρίαση του Eurogroup

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου η σύνοδος του Eurogroup -μία ώρα μετά τη συνεδρίαση των κυβερνητών του ESM ( Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας)- όπου αναμένεται να δοθεί και τυπικά το πράσινο φως για να εκταμιευθεί από τη Δευτέρα η δόση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητικές πηγές.

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM όπως προβλέπεται από το καταστατικό του για να επικυρώσει και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top