Πολιτική

Χουντής: Το πολιτικό μήνυμα από το βρετανικό δημοψήφισμα είναι ότι δεν υπάρχει μονόδρομος

2255080-656x410.jpg

Για «μια έκτακτη και πανικόβλητη κινητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών να συζητήσουν το θέμα του Brexit και να το “καθαρίσουν”» έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΑ Ρόδου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, ο οποίος εκτιμά ότι υπάρχει μια συνεννόηση να πιέσουν τα πράγματα να αποσαφηνιστεί το συντομότερο δυνατό το αίτημα της Μ. Βρετανίας για την αποχώρηση από την ΕΕ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Ο κ. Χουντής επισήμανε επίσης ότι αυτή η σπουδή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν, όπως παλαιότερα, τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος που δεν τους άρεσαν και υποχρέωναν τις χώρες να τα επαναλάβουν, όπως έγινε τελευταία στην Ιρλανδία ή να μετατρέψουν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

«Θέλουν να μετατρέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε μια τιμωρητική διαδικασία», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, προσθέτοντας ότι θα φέρουν σαν δικαιολογία δικαιολογήσουν ότι «είναι μια απάντηση στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις και ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουν να προστατεύσουν την Ευρώπη» και κατέληξε:

«Αυτό όμως που πραγματικά θέλουν είναι να επιβάλλουν την ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη είναι διαδικασίες που δεν γυρίζουν πίσω. Ότι είναι ένας μονόδρομος που, είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις, πρέπει να τον ακολουθήσεις.

Όμως, το πολιτικό μήνυμα από το δημοψήφισμα είναι ότι δεν υπάρχει μονόδρομος».

 

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top