Περιβάλλον

Χρυσόψαρο ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα για ένα χειρουργείο αξίας 260 ευρώ

550_334_174902.jpg

Ένα ταξίδι άνω των 300 χιλιομέτρων έκανε ένα ζευγάρι Βρετανών προκειμένου να σώσει το αγαπημένο τους χρυσόψαρο, ονόματι Νέμο.

Το ψάρι ηλικίας 5 ετών υποβλήθηκε σε μια επέμβαση 45 λεπτών προκειμένου οι κτηνίατροι να του αφαιρέσουν έναν τεράστιο όγκο. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε έξω από το νερό και σε μια φάση η καρδιά του σταμάτησε, όμως οι κτηνίατροι κατόρθωσαν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Η οικογένεια του Νέμο, ένα ζευγάρι από μια κωμόπολη στα βόρεια του Λονδίνου, αναγκάστηκε να κάνει το ταξίδι για τη σωτηρία του ψαριού, καθώς δεν είχε καταφέρει να βρει πιο κοντά κτηνίατρο που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Η Σόνια Μάιλς, της κτηνιατρικής κλινικής του Μπρίστολ, ανέλαβε τελικά να αφαιρέσει τον τεράστιο όγκο που είχε εμφανίσει ο Νέμο και ο οποίος ήταν σχεδόν ίδιου μεγέθους με το σώμα του. Όπως εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η επέμβαση κράτησε 45 λεπτά.

«Κάποια στιγμή φοβηθήκαμε πολύ γιατί η καρδιά του σταμάτησε αλλά η αναισθησιολόγος κατάφερε να τον επαναφέρει», εξήγησε η Μάιλς.

Όταν ο Νέμο επέστρεψε στο φυσικό στοιχείο του, το νερό, άρχισε σχεδόν αμέσως να κολυμπά κανονικά, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα αργήσει να αναρρώσει πλήρως.

Η κτηνίατρος παραδέχτηκε ότι τέτοιου είδους λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις δεν γίνονται συχνά, κυρίως επειδή οι ιδιοκτήτες διστάζουν να δαπανήσουν εκατοντάδες λίρες για ένα ψαράκι που στοιχίζει ελάχιστα χρήματα στα καταστήματα ζώων.

Ενδεικτικά η επέμβαση του Νέμο στοίχισε 200 λίρες, ήτοι περίπου 260 ευρώ, ενώ το ζευγάρι είχε αγοράσει το ψάρι προς μόλις 3 λίρες.

=

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top