Διεθνή

Δείτε τους πιο γελοίους φόρους που επιβάλλουν οι τζιχαντιστές στους πολίτες

Το Ισλαμικό Κράτος είναι διαβόητο για το γεγονός πως είναι η πλουσιότερη τρομοκρατική ομάδα στην ιστορία. Ωστόσο, η απώλεια όλο και περισσότερου έδαφος, καθώς και η πτώση των τιμών του πετρελαίου, έχει αναγκάσει τους τζιχαντιστές, να λάβουν ακραία μέτρα.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν 100 δολάρια εάν αφήσουν την πόρτα του σπιτιού τους ανοιχτή, και κάθε μέλος του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να πληρώσει 20 δολάρια (ανά λανθασμένη απάντηση), εάν αποτύχει σε τυχαίο τεστ σχετικά με τη Σαρία, αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη πληροφορίες και αναλύσεις του IHS.

Υπάρχουν, επίσης, διαφορετικοί φόροι για τους άνδρες και τις γυναίκες: η τελευταίες πρέπει να πληρώσουν 25 δολάρια, εάν τα ρούχα τους είναι πάρα πολύ σφιχτά, ή 30 δολάρια αν πιαστούν να μην φορούν κάλτσες! Οι άνδρες που «παίρνουν» τις γενειάδες τους, πρέπει άμεσα να πληρώσουν 50 δολάρια. Παράξενοι κανόνες ισχύουν ακόμη και για τα ζώα: ένα κουδούνι γύρω από το λαιμό ενός προβάτου θα αναγκάσει τον ιδιοκτήτη του να πληρώσει 10 δολάρια, ενώ το ζώο θα κατασχεθεί. Μη σουνίτες μουσουλμάνοι ή όποιος εργαζόταν για την κυβέρνηση τώρα πρέπει να πληρώσει για ένα ειδικό πιστοποιητικό «μετανοίας», το κοστίζει μεταξύ 200 και 2.500 δολαρίων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από τον έλεγχο της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει συρρικνωθεί από 9 σε 6 εκατομμύρια ανθρώπους κατά το προηγούμενο έτος, οπότε οι «αρχές» αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε απεγνωσμένα μέτρα για να επιβιώσει οικονομικά η οργάνωση, λένε οι ειδικοί. «Υπάρχουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι και επιχειρηματικές δραστηριότητες προς φορολόγηση, ενώ το ίδιο ισχύει για ακίνητα και γη προς κατάσχεση» δήλωσε τον Απρίλιο, ο Κόλουμπ Στρακ, ανώτερος αναλυτής του IHS, όπως αναφέρεται από το Reuters. «Αυτό είναι ένα μεγάλο δείγμα των οικονομικών δυσκολιών του ISIS», είπε ο συνάδελφός του Στρακ, Λουντοβίκο Καρλίνο, πριν από μία εβδομάδα. «Η φορολογία αποτελεί περίπου το 50% των μηνιαίων πηγών εσόδων του Ισλαμικού Κράτους και καλύπτει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής του πληθυσμού», είπε επίσης.

Η αυξανόμενη φορολογική επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί στο ήδη ζοφερό δράμα που βιώνουν οι πολίτες των περιοχών του ISIS.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Russia Today, το οποίο πρόσφατα μίλησε με μερικούς άνδρες που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα εδάφη της τρομοκρατικής ομάδας και είναι τώρα στη Δαμασκό, πριν από δύο ημέρες συνέβη το εξής: «Μια γυναίκα πήρε ένα ταξί για να πάει στο νοσοκομείο λόγω έκτακτης ανάγκης. Έχουν δημιουργήσει ένα σημείο ελέγχου στην πόλη. Σταμάτησαν το αυτοκίνητο. Αφού διαπίστωσαν ότι η γυναίκα δεν έχει οικογενειακούς δεσμούς με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, την έσυραν έξω από το όχημα, και την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με πέτρες», είπε ένας πρώην κάτοικος της Ράκα.

Το Διαδίκτυο ήταν το μοναδικό μέσο για να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους στο εξωτερικό, αλλά απαγορεύτηκε, είπε ένας άλλος άνδρας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top