Περιβάλλον

Δεκάδες γατιά και σκυλιά βρέθηκαν νεκρά στην Ηλεία

zoa-735x448.jpg

Οργανωμένη προσπάθεια θανάτωσης ζώων, στην περιοχή του Γουμέρου στην Ηλεία, κατήγγειλε χθες το πρωί, κάτοικος της τοπικής κοινότητας, που ανακάλυψε, τα ζώα που είχε στο σπίτι του νεκρά, ενώ αρκετά άλλα ζώα στην ίδια τοπική κοινότητα, όπως ισχυρίζεται, βρέθηκαν θανατωμένα από κατοίκους του χωριού.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Πρόκειται για έξι περίπου γατιά και ένα σκυλί, τα οποία βρέθηκαν από τους κατοίκους ενώ φόβους εξέφρασε ο κάτοικος που κατήγγειλε το συμβάν πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κι άλλα ζώα θανατωμένα.

Ο κάτοικος της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, Δημήτριος Πιτσούνης, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», αντιλήφθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, ένα από τα γατιά που είχε στην επίβλεψή του, στο σπίτι του, να σπαρταρά, πιθανόν από δηλητήριο που έφαγε στην ευρύτερη περιοχή. Ο ίδιος, παρά το αρχικό σοκ που υπέστη, ανέφερε το συμβάν στον αδελφό του, με τον οποίο, λίγη ώρα αργότερα βρήκαν και τα υπόλοιπα ζώα θανατωμένα γύρω από το σπίτι. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Πιτσούνης, το πρόβλημα δεν εμφανίσθηκε μόνο εκεί καθώς την επόμενη ημέρα, στο μισό χωριό, βρέθηκαν νεκρά δεκάδες γατιά και σκυλιά ενώ στο παρά πέντε κάτοικοι του χωριού, κατάφεραν να γλιτώσουν κάποια άλλα.

Ο κ. Πιτσούνης κατήγγειλε το περιστατικό στις Αστυνομικές Αρχές, ενώ επεσήμανε τη δυσαρέσκειά του για το πρωτοφανές συμβάν που καταγράφεται στην περιοχή του Γουμέρου. Μάλιστα, όπως επεσήμανε, δεν είναι μόνο το γεγονός πως θανατώθηκαν βίαια τα ζώα αυτά αλλά ο κίνδυνος που υπάρχει για τα μικρά παιδιά που παίζουν στην ευρύτερη περιοχή, να καταπιούν κατά λάθος, κάποιο δηλητήριο.

«Πριν από τέσσερις μέρες περίπου στις 10 το βράδυ, όταν πήγα να ανέβω στις σκάλες του σπιτιού μου, είδα ένα γατάκι από αυτά που είχα και σπαρταρούσε. Δεν πρόλαβα να κάνω κάτι. Πήρα τηλέφωνο τον αδελφό μου και ήλθε και πήγαμε πιο πέρα και βρήκαμε κι άλλο γατάκι. Λίγο πιο κάτω ήταν σκυλιά και κάποια άλλα γατιά. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Την άλλη ημέρα το πρωί, είχαν ψοφήσει σκυλιά και γατιά που υπήρχαν στο μισό χωριό. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτό. Το μισό χωριό να έχει φόλες και να πεθαίνουν τα ζώα. Και δεν είναι μόνο το ότι πέθαναν τα γατάκια και τα σκυλιά. Είναι πως στο χωριό υπάρχουν μικρά παιδιά και είναι επικίνδυνο. Τα ζώα δεν έχουν ψοφήσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο αλλά σε ακτίνα εκατό με διακόσια μέτρα. Είναι μια μεγάλη ακτίνα και μιλάμε για το μισό χωριό. Θεωρώ πως οι φόλες αυτές έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία και όποιος το έκανε αυτό θα το πληρώσει από τον Θεό», ανέφερε ο κ. Πιτσούνης.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top